- Home
- Tehnologie
- (10.06.2021, 17:42)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Agenţia Spaţială Europeană a anunţat că va trimite o misiune către Venus. Ce vrea să afle
- Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că va trimite o sondă pe orbita lui Venus.
- Planeta Venus poate avea aproximativ aceeaşi dimensiune şi compoziţie ca şi Terra, dar a cunoscut schimbări climatice dramatice.
- Venus este cea mai apropiată planetă de Terra, la o distanţă de aproximativ 38-40 milioane de kilometri.
Urmărește
535 afișări
Foto: Profimedia
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a selectat, joi, o sondă, EnVision, pentru a explora planeta Venus la începutul anilor 2030, pentru a înţelege cum a devenit aceasta un iad toxic nelocuibil, relatează Le Figaro.
Acest anunţ vine la o săptămână după ce NASA a informat despre două noi misiuni pe Venus, între 2028 şi 2030.
Sonda EnVision, care a concurat cu o altă misiune numită Tezeu, a fost aleasă de comitetul programului ştiinţific al ESA pentru tehnologia sa „avansată”, a declarat agenţia (22 de state membre) într-un comunicat. Sonda va lua la bord o serie de instrumente pentru a oferi „o viziune globală asupra planetei, de la miezul său interior la atmosfera superioară, pentru a determina cum şi de ce Venus şi Pământ au evoluat atât de diferit”.
Planeta Venus poate avea aproximativ aceeaşi dimensiune şi compoziţie ca şi Terra, dar a cunoscut schimbări climatice dramatice, evoluând „într-o atmosferă toxică şi este învăluită în nori groşi, bogaţi în acid sulfuric”, detaliază ESA.
Cel mai sigur, sonda EnVision va fi lansată în 2031, iar alte opţiuni sunt 2032 şi 2033. EnVision va călători aproximativ 15 luni pentru a ajunge la destinaţie şi alte 16 luni pentru a-şi seta orbita, la altitudini ce variază între 220 şi 540 km.
Spectrometrele de la bord vor monitoriza gazele din atmosferă şi vor analiza compoziţia suprafeţei, „căutând orice schimbări legate de semnele vulcanismului activ”. Un radar furnizat de NASA va trimite imagini şi hărţi ale suprafeţei. Un instrument va face, de asemenea, posibilă sondarea structurii interne a planetei şi a câmpului său de greutate. Misiunea precedentă ESA Venus Express (2005-2014), s-a axat în principal pe cercetarea atmosferică.
Venus este cea mai apropiată planetă de Terra, la o distanţă de aproximativ 38-40 milioane de kilometri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe