Al doilea satelit românesc construit de elevi a trecut testele şi va fi lansat de Space X la bordul unei rachete Falcon 9

  • Cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti trimit pe orbită al doilea satelit din seria Romanian Orbital Mission.
  • ROM-3, a doua realizare a echipei RomSpace, se află în procedurile finale.
  • Testele mecanice şi electrice au fost trecute cu succes în laboratoarele companiei Alba Orbital, din Glasgow, UK.
  • Picosatelitul, botezat Space Starling, este gata de zbor şi urmează să fie instalat pe rachetă în luna octombrie.
Urmărește
1026 afișări
Imaginea articolului Al doilea satelit românesc construit de elevi a trecut testele şi va fi lansat de Space X la bordul unei rachete Falcon 9

"ROM-3 duce la bord întrebările noastre şi, după ce va ajunge în spaţiu, aşteptăm să ne transmită răspunsurile. Cu fiecare satelit pe care-l trimitem pe orbită înţelegem mai bine tehnologia aerospaţială şi limitele pe care trebuie să le depăşim", a declarat Filip, liderul echipei.

ROM-3 e un paralelipiped dreptunghic cu dimensiunile 5x5x10 centimetri, o versiune mai mare a predecesorului său, ROM-2. Este echipat cu tehnologie mai avansatà, complexă, care include şi o cameră de 5 megapixeli. Misiunea acestuia este să culeagă date din spaţiu despre scoarţa terestră, iar recepţia acestor date se va face prin reţeaua internaţională de radioamatori. Lansarea satelitului este programată în luna noiembrie, la Vandenberg, California, cu o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX.

„Proiectul acestor copii este o performanta exceptionala pe care avem datoria sa o celebram si sa o sustinem pentru viitor. Astfel de copii si realizarile lor ne ofera speranta ca generatiile viitoare vor implini pentru Romania ceea ce noi doar am indraznit sa visam. M-am bucurat sa putem sprijini viziunea, efortul si determinarea lor” a declarat Dragos Damian, CEO Terapia – partener al proiectului ROM 3.

Satelitul va orbita în jurul Pămîntului la o altitudine de 550 km, cu o viteză de 28 000 km/oră, va ocoli planeta de 15 ori la fiecare 24 de ore, va trece peste România de două ori pe zi şi va transmite pe frecvenţa de 436,235 MHz, sub indicativul YP3R. 

ROM-3 a fost realizat cu sprijinul financiar al grupului Terapia din Cluj, al agentiei The Group si cu sustinerea acordata Liceului International de Informatica de Primaria Sectorului 3. Echipa de elevi e formată din Filip Buşcu, Alexandru Luchianov, Alexandru Unteşu, David Ghiberdic, Alexandru Peticaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici