- Home
- Tehnologie
- (07.06.2021, 09:50)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Al treilea ochi” pentru omul viitorului, dependent de telefonul mobil. Soluţia satirică propusă de un designer sud-coreean
- Dependenţa de telefonul mobil este o problemă cât se poate de reală. Pentru a semnala direcţia în care se îndreaptă omenirea, tehnologia aduce atât soluţii practice, cât şi satirice.
- Un designer din Coreea de Sud a creat „Al treilea ochi”, un dispozitiv care îi fereşte pe oameni de obstacole în timp ce stau cu ochii aţintiţi în ecran.
- Paeng Min-wook: „Dacă nu ne putem desprinde privirea de pe smartphone-uri, va fi nevoie de un ochi suplimentar în viitor”.
Urmărește
678 afișări
Sursă FOTO: Instagram @minwookpaeng
Cu capul aplecat şi ochii în telefon, tot mai mulţi oameni trăiesc acaparaţi de universul de pe ecranele smartphone-urilor şi uită să privească în jur. Şi nu este vorba doar despre latura socială, de interacţiune umană fizică, sau despre conectarea cu realitatea. O astfel de obişnuinţă poate fi extrem de periculoasă, mai ales pe stradă, unde atenţia trebuie să fie mereu sporită iar simţurile, în alertă.
„Al treilea ochi”. Soluţia unui designder din Coreea de Sud
Un designer industrial sud-coreean a venit cu o soluţie satirică pentru „zombii smartphone” care nu-şi pot desprinde privirea de pe ecran suficient cât să nu se izbească de ziduri sau alte obstacole.
Paeng Min-wook, în vârstă de 28 de ani, a creat un glob ocular robotizat pe care l-a numit „Al treilea ochi”. Cum se foloseşte? Cei „obsedaţi” de telefonul mobil îl pot purta pe frunte, astfel încât să se poată deplasa fără să se rănească.
Dispozitivul îşi deschide pleoapa translucidă ori de câte ori simte că proprietarul său şi-a lăsat capul în jos, gest care indică posibila utilizare a telefonului mobil. Iar atunci când persoana respectivă se află la 1-2 metri de un obstacol, „Al treilea ochi” emite un sunet de avertisment, pentru a evita impactul.
„Aşa va arăta omenirea viitorului, cu trei ochi”, a declarat Paeng pentru Reuters. „Dacă nu ne putem desprinde privirea de pe smartphone-uri, va fi nevoie de un ochi suplimentar în viitor”, adaugă el.
Invenţia lui Paeng foloseşte un senzor giroscopic (pentru a măsura unghiul oblic al gâtului utilizatorului) şi un senzor cu ultrasunete (pentru a calcula distanţa dintre ochiul-robot şi obstacole). Ambii senzori sunt conectaţi la un microcontroler open-source, cu acumulator.
Demonstraţia lui Paeng, care a testat dispozitivul săptămâna aceasta, la Seul, a atras atenţia trecătorilor.
„Arată ca un extraterestru cu un ochi pe frunte", este de părere Lee Ok-jo, locuitor din Seul. Totuşi, acesta consideră că problema abordat de Paeng este extrem de importantă: „În zilele noastre, mulţi tineri se pot accidenta în timp ce folosesc telefonul mobil. (Un al treilea ochi) ar fi bun pentru ei."
Paeng susţine că „Al treilea ochi” a fost gândit ca un avertisment, nu ca o soluţie reală pentru persoanele dependente de smartphone-uri.
„Prin prezentarea acestei soluţii satirice, sper că oamenii vor recunoaşte severitatea dependenţei lor de gadget-uri”, mai spune el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:06
-
astăzi, 22:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul