Apple Intelligence, în urmă cu doi ani faţă de liderii industriei AI, conform unui raport

Apple Intelligence este cu cel puţin doi ani în urma liderilor din domeniul AI, potrivit unui raport intern, însă Apple speră să reducă acest decalaj până în 2026, scrie TechRadar.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Apple Intelligence, în urmă cu doi ani faţă de liderii industriei AI, conform unui raport

Apple Intelligence, în urmă cu doi ani faţă de liderii industriei AI, conform unui raport

Apple Intelligence, noua platformă de inteligenţă artificială a companiei, este cu doi ani în urmă faţă de liderii din industrie, conform unui raport citat de Mark Gurman în newsletter-ul său Power On.

Raportul indică faptul că Apple Intelligence are performanţe semnificativ mai slabe decât OpenAI’s ChatGPT, care a fost cu 25% mai precis şi a răspuns la 30% mai multe întrebări decât Siri.

Cu toate acestea, Apple speră să recupereze rapid terenul pierdut. Gurman menţionează că, în ciuda întârzierii, mulţi din cadrul companiei sunt încrezători că Apple va ajunge din urmă liderii AI până în 2026.

În acest sens, strategia Apple de a integra inteligenţa artificială pe toate dispozitivele sale, inclusiv iPhone SE şi iPad-uri de nivel entry, ar putea accelera acest proces. Până în martie 2026, majoritatea dispozitivelor Apple cu ecran ar urma să includă funcţii de Apple Intelligence.

În ciuda întârzierii iniţiale, gigantul Apple este cunoscut pentru capacitatea de a inova şi de a depăşi concurenţa pe termen lung. Integrarea strânsă dintre hardware, software şi servicii oferă companiei un avantaj semnificativ faţă de concurenţi, precum Google şi Samsung, ale căror ecosisteme sunt un pic mai fragmentate. Lansarea oficială a Apple Intelligence este aşteptată pe 28 octombrie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici