- Home
- Tehnologie
- (08.02.2022, 11:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ar putea It-iştii să rămână fără loc de muncă? O companie a creat un software care poate scrie singur cod
DeepMind, un laborator britanic de inteligenţă artificială achiziţionat de Google în 2014, a anunţat miercuri că a creat un software numit AlphaCode care poate scrie cod la fel de bine ca un programator uman obişnuit.
Urmărește
18541 afișări
Ar putea It-işti să rămână fără loc de muncă? O companie a creat un software care poate scrie singur cod
Firma cu sediul la Londra a testat abilităţile lui AlphaCode într-o competiţie pe Codeforces - o platformă care permite programatorilor umani să concureze între ei.
"AlphaCode s-a clasat la nivelul unui concurent mediu, marcând astfel primul moment în care un sistem de generare de coduri cu inteligenţă artificială a atins un nivel competitiv de performanţă", a declarat echipa DeepMind într-o postare pe blog.
Totuşi oamenii care lucrează în domeniul IT nu ar trebui să fie îngrijoraţi, cel puţin pe moment, că îşi vor pierde locul de muncă. Informaticianul Dzmitry Bahdanau a scris pe Twitter că programarea la nivel uman este "încă la ani lumină distanţă" de cea făcută cu ajutorul inteligenţei artificiale, relatează CNBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Sistemul [AlphaCode] se situează în urma a 54,3% dintre participanţi", a spus el, adăugând că mulţi dintre participanţi sunt elevi de liceu sau de facultate care abia îşi perfecţionează abilităţile de rezolvare a problemelor.
Bahdanau a spus că majoritatea oamenilor care citesc tweet-ul său ar putea "să se antreneze cu uşurinţă pentru a învinge AlphaCode".
Cercetătorii încearcă de zeci de ani să înveţe computerele să scrie coduri, dar conceptul nu a ajuns încă să se generalizeze, în parte din cauza faptului că instrumentele de inteligenţă artificială menite să scrie coduri noi nu au fost suficient de versatile.
Un cercetător în domeniul AI a declarat pentru CNBC că AlphaCode este o realizare tehnică impresionantă, dar este necesară o analiză atentă a tipului de sarcini de codare la care se descurcă bine, faţă de cele la care nu se descurcă.
Cercetătorul a spus că ei cred că instrumentele de codificare cu inteligenţă artificială precum AlphaCode vor schimba probabil natura rolurilor de inginerie software într-o oarecare măsură, pe măsură ce se maturizează, dar complexitatea rolurilor umane înseamnă că maşinile nu vor putea face aceste sarcini în întregime pentru o perioadă de timp.
"Ar trebui să vă gândiţi la el ca la un asistent pentru un programator, în modul în care un calculator ar fi putut ajuta cândva un contabil", a declarat Gary Marcus, profesor de inteligenţă artificială la Universitatea din New York, pentru CNBC.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe