- Home
- Tehnologie
- (11.01.2022, 17:18)
- Catia Tănase
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Armele inteligente ar putea fi folosite în curând. Identificarea biometrică a utilizatorului, soluţia pentru a preveni incidentele
- Armele inteligente personalizate, care pot fi folosite doar de utilizatori verificaţi, ar putea deveni disponibile pentru americani.
- Producătorul privat de armament LodeStar din SUA a prezentat recent acţionarilor şi investitorilor săi un nou model de pistol inteligent de calibrul 9 milimetri.
- Un pistol „inteligent” foloseşte tehnologii moderne de identificare biometrică a utilizatorului (pe baza amprentei acestuia, de exemplu).
- Costul unui astfel de pistol este între 895 şi 2.195 de dolari.
Urmărește
460 afișări
Armele inteligente ar putea fi folosite în curând. Identificarea biometrică a utilizatorului, soluţia pentru a preveni incidentele
Armele inteligente personalizate, care pot fi folosite doar de utilizatori verificaţi, ar putea deveni disponibile pentru americani după două decenii de întrebări privind fiabilitatea şi îngrijorări legate de un nou val de reglementări guvernamentale, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Compania LodeStar Works, cu o vechime de patru ani, a prezentat vineri arma sa inteligentă de 9 mm pentru acţionari şi investitori în Boise, Idaho. Iar o companie din Kansas, SmartGunz LLC, spune că agenţii de aplicare a legii testează deja produsul său, un model similar, dar mai simplu.
Ambele companii speră să aibă un produs disponibil în comerţ în acest an.
Cofondatorul LodeStar, Gareth Glaser, a declarat că a fost inspirat după ce a auzit prea multe poveşti despre copii împuşcaţi în timp ce se jucau cu o armă nesupravegheată. Armele inteligente ar putea opri astfel de tragedii prin utilizarea tehnologiei pentru a autentifica identitatea unui utilizator şi pentru a dezactiva arma în cazul în care altcineva încearcă să tragă cu ea.
De asemenea, ar putea reduce sinuciderile, ar putea face inutile armele pierdute sau furate şi ar putea oferi siguranţă pentru ofiţerii de poliţie şi gardienii din închisori care se tem ca alte persone le pot lua arma.
Glaser a recunoscut că vor exista provocări suplimentare în ceea ce priveşte fabricarea la scară largă, dar şi-a exprimat încrederea că, după ani de încercări şi erori, tehnologia este suficient de avansată, iar microelectronica din interiorul armei este bine protejată.
„În sfârşit, simţim că am ajuns în punctul în care să facem public", a declarat Glaser. „Am ajuns acolo".
Cele mai multe dintre primele prototipuri de arme inteligente au folosit fie deblocarea prin amprentă, fie tehnologia de identificare prin frecvenţă radio care permite armei să tragă doar atunci când un cip din armă comunică cu un alt cip purtat de utilizator într-un inel sau o brăţară.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe