Au apărut primele imagini video cu drona chinezească Wuzhen-9. Cu un design neobişnuit, drona are o complexitate tehnică nemaiîntâlnită

Pe reţelele sociale au apărut videoclipuri cu un zbor al dronei chinezeşti Wuzhen-9, despre care se ştiu foarte puţine detalii în acest moment, dar care cu siguranţă are un design neobişnuit, scrie The Aviationist. Drona este descrisă ca fiind o dronă tip AEW (Airborne Early Warning) şi a mai fost văzută anterior doar în imagini capturate prin satelit.

Urmărește
30089 afișări
Imaginea articolului Au apărut primele imagini video cu drona chinezească Wuzhen-9. Cu un design neobişnuit, drona are o complexitate tehnică nemaiîntâlnită

Au apărut primele imagini video cu drona chinezească „Wuzhen-9. Cu un design neobişnuit, drona are o complexitate tehnică nemaiîntâlnită

Aceste imagini apar după ce Beijingul a surprins pe toată lumea cu zborurile a două avioane de generaţia 6-a, în urmă cu câteva zile, demonstrând avansul tehnologic al armatei chinezeşti.

Drona Wuzhen-9 pare să aibă o structură tip „twin boom”, cu o aripă mai mică care acţionează ca stabilizator orizontal în faţă, aripa principală în spate şi doi stabilizatori verticali. Aripa principală conectează şi cele două „braţe”/fuselaje. Machetele, interpretările conceptului şi imaginile din satelit postate pe X la începutul acestui an arată că drona este alimentată de un singur motor cu reacţie, plasat în vârful aripii principale, între cele două braţe şi stabilizatori verticali.

Partea frontală a ambelor „braţe” are nişte structuri asemănătoare unor domuri, aşa cum se vede în modelul la scară mică produs de Aviation Industry Corporation of China (AVIC). Una dintre structuri are integrată ceea ce pare a fi o antenă de comunicaţie prin satelit.

Deşi doar unul dintre fuzelaje este prezentat purtând această antenă, este posibil ca acestea să fie prezente în ambele, având în vedere dimensiunea mare a dronei. Acest lucru ar putea servi ca un sistem de siguranţă în caz de defecţiune, dar ambele ar putea funcţiona concomitent pentru un semnal de control mai puternic pentru a evita bruiajul.

Părţile laterale ale fuzelajelor par să aibă integrate reţelele radar. O altă imagine, postată pe X de un analist militar chinez, este o ilustraţie generată de computer care arată WZ-9 în zbor, având o vopsea galbenă. Modelul la scară mare şi această ilustraţie apar exact la fel, cu mici diferenţe perceptibile.

Nu este clar dacă drona a mai zburat înainte sau a fost surprinsă doar de camera pentru prima dată. Nu se ştie nici dacă drona este complet sau semi-autonomă şi, în cele din urmă, gradul de control al omului asupra acesteia sau alte caracteristici, cum ar fi dispozitivele de detectare optice şi electronice. Cu siguranţă, însă, pare că Beijingul are multe „surprize” militare tehnologice pe care încă nu le-a arătat lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici