- Home
- Tehnologie
- (05.04.2021, 01:55)
- Sebastian Ujica
Cercetătorii de la o universitate din SUA au transformat reţelele 5G în surse de energie
- Cercetătorii de la Georgia Tech au descoperit un nou mod de a folosi semnalele 5G
- Cu un device de mic dimensiuni au putut să preia energia de la antenele 5G
- Noua tehnologie a cercetătorilor poate duce la înlocuirea bateriilor din device-uri
Urmărește
639 afișări
Cercetătorii de la o universitate din SUA au transformat reţelele 5G în surse de energie
Dacă te întrebai cum poate să fie folosită tehnologia 5G în afara vitezelor de download, cercetătorii de la Universitatea din Georgia au făcut o descoperire revoluţionară.
Echipa de cercetători a reuşit să alimenteze diferite device-uri wireless doar prin energie de la reţeaua 5G. Fără ca aceste device-uri să mai necesite baterii. Fără să fie necesară alinierea cu emiţătorul. Practic, cu această tehnologie, device-urile vor putea să se încarce în aer liber. Nu doar smartphone-urile, ci şi device-urile wearable sau cele interconectate din casele oamenilor.
„Acest sistem poate fi cu uşurinţă integrat în hainele tale sau în configuraţiile device-urilor portabile. Să monitorizeze glucoza, presiunea sângelui, să monitorizeze mineralele tale, cât eşti de obosit. Iar totul poate să fie făcut fără baterie”, explică Manos Tentzeris, profesor la Georgia Institute of Technology.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Raluca Turcan: Este profund dăunător şi imoral ce face Romaşcanu. Adevărul va ieşi la lumină
-
Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de 600.000 de lei
-
Tezaurul dacic a ieşit ilegal din ţară. Lucian Romaşcanu: Raluca Turcan trebuie să dea urgent câteva explicaţii
Cercetătorii au creat o antenă de mici dimensiuni care poate capta toată energia reţelei 5G. Fără să fie nevoie de linie directă către bază. Iar noua tehnologie a reuşit să capteze de 21 de ori mai multă energie decât design-urile precedente.
„Miliarde de device-uri înseamnă miliarde de baterii care sunt înlocuite încontinuu, abandonate, iar totul se răsfrânge asupra mediului. Dar dacă există energie care ne înconjoară? De unde poţi să captezi energia şi să o converteşti în curent continuu? Da, aceasta este reţeaua wireless 5G care ne înconjoară”, spune şi Aline Eid, studentă PhD la Georgia Institute of Technology.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Orașul din România în care vom avea două zile de NINSOARE la început de februarie, potrivit meteorologilor AccuWeather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe