China va testa tehnologia de printare 3D pe Lună pentru a construi habitate

China va explora utilizarea tehnologiei de imprimare 3D pentru a construi clădiri pe Lună, a relatat luni ziarul oficial China Daily.

Urmărește
468 afișări
Imaginea articolului China va testa tehnologia de printare 3D pe Lună pentru a construi habitate

În cadrul misiunii lunare chineze din 2020, Chang'e 5, denumită după zeiţa mitică chineză a Lunii, o sondă fără echipaj a adus pe Pământ primele mostre de sol lunar ale Chinei. China, care a realizat prima sa aselenizare în 2013, intenţionează să trimită un astronaut pe Lună până în 2030, potrivit Reuters.

Până atunci, China va lansa misiunile Chang'e 6, 7 şi 8, cea din urmă având sarcina de a căuta resurse reutilizabile pe Lună pentru locuirea umană pe termen lung.

Sonda Chang'e 8 va efectua investigaţii la faţa locului cu privire la mediul înconjurător şi compoziţia minerală şi, de asemenea, va determina dacă tehnologii precum imprimarea 3D pot fi implementate pe suprafaţa lunară, a relatat China Daily, citându-l pe Wu Weiren, om de ştiinţă la Administraţia Naţională Spaţială Chineză.

"Dacă dorim să rămânem pe Lună pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să înfiinţăm staţii folosind materialele proprii ale Lunii", a declarat Wu.

China vrea să înceapă să construiască o bază lunară folosind solul de pe Lună în cinci ani, a anunţat presa chineză la începutul acestei luni.

Un robot însărcinat cu fabricarea "cărămizilor de sol lunar" va fi lansat în timpul misiunii Chang'e 8 în jurul anului 2028, potrivit unui expert de la Academia Chineză de Inginerie.

Cursa pentru a pune piciorul pe Lună s-a intensificat în ultimii ani, în special cu Statele Unite.

În această lună, NASA şi agenţia spaţială canadiană au desemnat patru astronauţi pentru misiunea Artemis II, planificată pentru sfârşitul anului 2024, în ceea ce ar fi primul zbor uman pe Lună din ultimele decenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici