Cipurile implantate în mână devin tot mai populare. O influenceriţă de pe TikTok face plăţi prin implant / Reacţiile oamenilor: „Trăim vremurile de apoi”

  • Un influencer TikTok foloseşte un cip implantat pentru plăţi contactless.
  • Metoda deschide dezbateri aprinse legate de siguranţă şi etică.
  • Tehnologia implantabilă în corp câştigă teren în diverse domenii.
Urmărește
979 afișări
Imaginea articolului Cipurile implantate în mână devin tot mai populare. O influenceriţă de pe TikTok face plăţi prin implant / Reacţiile oamenilor: „Trăim vremurile de apoi”

Cipurile implantate în mână devin tot mai populare. O influenceriţă de pe TikTok face plăţi prin implant / Reacţiile oamenilor: „Trăim vremurile de apoi”

Chip Girl, o femeie din SUA care are mulţi urmăritori pe TikTok, îşi plăteşte cumpărăturile cu un cip implantat şi ne arată cum va fi viitorul plăţilor. Reacţiile de pe reţele la videoclipul său au fost uriaşe.

Unii se bucură de facilitate, dar unele voci resping ideea implantării cipului de plată.

Cum funcţionează cipul implantat, folosit de această femeie?

TikTok starul Burgundy Waller, cunoscută drept „Chip Girl”, a devenit virală după ce a folosit un cip implantat în mână pentru a-şi plăti cumpărăturile la Whole Foods.

Deşi nu este clar cum a obţinut cipul sau dacă utilizează tehnologia NFC (Near-Field Communication) specifică sistemelor de plată contactless, videoclipul a stârnit multă curiozitate.

În videoclip, Waller îşi apropie mâna de terminalul de plată şi întreabă cu incertitudine dacă tranzacţia a reuşit. Când maşina confirmă plata, entuziasmul ei este evident.

Deşi clipul original pare să fi fost eliminat de pe contul ei, reshare-ul de pe Twitter a acumulat peste 42.000 de vizualizări. Reacţiile au fost diverse, unii fiind încântaţi de inovaţie, iar alţii exprimând îngrijorări legate de siguranţă şi etică.

Ce reacţii a stârnit acest videoclip şi ce îngrijorări au fost exprimate?

Videoclipul a generat reacţii mixte pe reţelele sociale. Unii utilizatori au fost fascinaţi de tehnologie, considerând-o o inovaţie revoluţionară. Alţii, însă, au fost sceptici şi îngrijoraţi. Un utilizator a sugerat că plata a fost realizată, de fapt, cu un Apple Watch ascuns sub mânecă, în timp ce alţii au menţionat posibilitatea utilizării unui scanner de palmă, nu a unui cip implantat.

Unii comentatori şi-au exprimat temerile legate de confidenţialitate şi securitate, considerând că utilizarea amprentelor pentru plăţi este riscantă şi preferând metodele mai tradiţionale, precum Apple Pay.

De asemenea, au existat reacţii care vedeau acest tip de tehnologie ca un semn al „vremurilor de pe urmă”, sugerând un potenţial pericol în adoptarea pe scară largă a implanturilor pentru plăţi.

Ce alte utilizări şi perspective are tehnologia implantabilă în afara plăţilor?

Tehnologia implantabilă are potenţialul de a revoluţiona multe aspecte ale vieţii cotidiene, nu doar plăţile. Burgundy Waller a demonstrat deja că cipul din mâna ei poate fi folosit pentru a debloca uşi şi dulapuri, făcându-i viaţa de zi cu zi mai convenabilă.

În martie, Neuralink, compania fondată de Elon Musk, a făcut senzaţie cu un implant cerebral care permite unui tânăr quadriplegic să controleze jocuri video şi şah online doar cu gândurile sale. Aceste exemple subliniază capacitatea tehnologiei implantabile de a îmbunătăţi accesibilitatea şi interacţiunea cu mediul înconjurător.

Cu toate acestea, există preocupări legate de etică, transparenţă şi respectarea normelor ştiinţifice, în special în cazul tehnologiilor mai invazive precum implanturile cerebrale. Deşi entuziasmul pentru aceste inovaţii este mare, este esenţial ca dezvoltarea şi implementarea lor să fie gestionate cu grijă şi responsabilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici