Compania japoneză Ispace vrea să lanseze, în decembrie, a doua sa misiune de aterizare pe Lună

  • Compania japoneză Ispace va lansa, în decembrie, a doua misiune de aterizare pe Lună, după eşecul din aprilie.
  • Va utiliza o rachetă SpaceX Falcon 9, iar călătoria va dura patru-cinci luni.
Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Compania japoneză Ispace vrea să lanseze, în decembrie, a doua sa misiune de aterizare pe Lună

Compania japoneză Ispace vrea să lanseze, în decembrie, a doua sa misiune de aterizare pe Lună

Compania japoneză de explorare spaţială Ispace, cu sediul la Tokyo, va lansa a doua misiune de aterizare pe Lună în decembrie, a anunţat CEO-ul Takeshi Hakamada joi, potrivit Reuters.

Misiunea „Hakuto-R Mission 2” va transporta o navă spaţială cu ajutorul unei rachete SpaceX Falcon 9. Aceasta ar trebuie să aibă parte de o aterizare planificată pe Lună după o călătorie de patru-cinci luni.

„Suntem foarte entuziasmaţi de această nouă încercare de a ajunge pe Lună”, a declarat Hakamada, în cadrul unei conferinţe de presă.

Misiunea vine după o primă încercare nereuşită în aprilie 2023, după ce calcularea greşită a altitudinii a dus la eşecul aterizării, în ultimul moment.

Fondată în 2010, Ispace are aproximativ 300 de angajaţi în Japonia, Statele Unite şi Luxemburg.

Compania încearcă să egaleze succesul Intuitive Machines, o companie americană care, în februarie, a realizat prima aterizare privată pe Lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici