- Home
- Tehnologie
- (02.12.2023, 15:34)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Sud a lansat primul său satelit de spionaj militar, intensificând cursa spaţială cu Phenian-ul
- Lansarea satelitului de spionaj militar al Coreei de Sud, efectuată cu o rachetă SpaceX, marchează un pas semnificativ în cursa spaţială regională, intensificând competiţia cu Phenian-ul, care şi-a lansat propriul satelit de supraveghere săptămâna trecută.
- Coreea de Sud intenţionează să lanseze încă patru sateliţi de spionaj până la sfârşitul anului 2025, consolidându-şi capacitatea de recunoaştere asupra Coreei de Nord şi reducând dependenţa de sateliţii administraţi de SUA în acest scop.
Urmărește
251 afișări
Sursa foto: twitter.com/SpaceX
O rachetă SpaceX a lansat primul satelit de spionaj militar al Coreei de Sud, intensificând cursa spaţială pe peninsula coreeană după ce Phenian-ul şi-a lansat propriul său satelit de supraveghere săptămâna trecută, relatează The Guardian.
Satelitul de recunoaştere al Seoul-ului, transportat de una dintre rachetele SpaceX Falcon 9 ale lui Elon Musk, a fost lansat de la baza Vandenberg a Forţei Spaţiale SUA din California la ora locală 10:19, vineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
Racheta era inscripţionată cu cuvântul "KOREA". Agenţia de ştiri Yohnap a raportat că satelitul a ajuns cu succes în orbită imediat după aceea.
„Falcon 9 a decolat la 10:19 şi a trimis satelitul de recunoaştere în orbită după aproximativ patru minute după lansare”, a declarat Yonhap, citând Ministerul Apărării al Coreei de Sud.
Atingerea orbitei înseamnă că Coreea de Sud a dobândit primul său satelit de spionaj construit intern pentru a monitoriza Coreea de Nord, care dispune de arme nucleare.
Seoul-ul intenţionează să lanseze încă patru sateliţi de spionaj până la sfârşitul anului 2025 pentru a-şi consolida capacitatea de recunoaştere asupra Nordului.
Satelitul Seoul-ului, aflat pe orbită la o altitudine între 400 şi 600 km deasupra Pământului, este capabil să detecteze un obiect cu dimensiunea de aproximativ 30 cm.
„Având în vedere rezoluţia şi capacitatea sa de observare a Pământului... tehnologia noastră de satelit se situează în primele cinci locuri la nivel global”, a declarat un oficial al Ministerului Apărării, citat de Yonhap.
Lansarea are loc la mai puţin de două săptămâni după ce Phenian-ul a plasat cu succes propriul său satelit de spionaj pe orbită.
”Până acum, Coreea de Sud s-a bazat în mare măsură pe sateliţii de spionaj administraţi de SUA în ceea ce priveşte monitorizarea Nordului”, a spus Choi Gi-il, profesor de studii militare la Universitatea Sangji.
Deşi Sudul a ”reuşit să lanseze cu succes un satelit militar de comunicaţii, pentru un satelit de recunoaştere a fost nevoie de mai mult timp din cauza obstacolelor tehnologice mai mari”, a spus el.
După lansarea reuşită a propriului său satelit de spionaj, Phenian-ul a afirmat că noul său ”ochi din cer” a furnizat deja imagini ale unor situri militare majore ale SUA şi Coreei de Sud, precum şi fotografii ale capitalei italiene, Roma.
Acesta nu a dezvăluit încă niciuna dintre imaginile din satelit pe care pretinde că le deţine.
Lansarea ”Malligyong-1” a Phenian-ului a fost a treia încercare de a plasa un astfel de satelit pe orbită, după două eşecuri în mai şi august.
Seoul-ul a declarat că Phenianul a primit ajutor tehnic de la Moscova, în schimbul furnizării de arme destinate utilizării în războiul Rusiei cu Ucraina.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Franţa interzice miniştirilor şi echipelor lor folosirea WhatsApp şi Signal invocând vulnerabilităţile de securitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe