„Democraţia şi ordinea socială s-ar putea prăbuşi în era AI". Avertisment dur de la două companii japoneze de top

Cea mai mare companie de telecomunicaţii din Japonia şi cel mai mare ziar al ţării au cerut o legislaţie rapidă pentru a limita inteligenţa artificială generativă, spunând că democraţia şi ordinea socială s-ar putea prăbuşi dacă AI-ul este lăsat necontrolat, relatează WSJ.

Urmărește
788 afișări
Imaginea articolului „Democraţia şi ordinea socială s-ar putea prăbuşi în era AI". Avertisment dur de la două companii japoneze de top

Foto: Reprezentare AI

Nippon Telegraph and Telephone şi Yomiuri Shimbun Group Holdings au făcut această propunere într-un manifest privind inteligenţa artificială care a fost publicat luni. Combinat cu o lege adoptată în martie de Parlamentul European care restricţionează anumite utilizări ale AI-uluo, manifestul indică o îngrijorare crescândă în rândul aliaţilor americani cu privire la programele de AI pe care companiile cu sediul în SUA le-au dezvoltat.
 
Manifestul companiilor japoneze, deşi a subliniat beneficiile potenţiale ale AI-ului generativ în îmbunătăţirea productivităţii, a avut o viziune în general sceptică faţă de această tehnologie. Fără a oferi detalii, în acesta se indică că instrumentele de inteligenţă artificială au început deja să dăuneze demnităţii umane, deoarece instrumentele sunt uneori concepute pentru a capta atenţia utilizatorilor fără a ţine cont de morală sau de acurateţe.
 
Dacă AI-ul nu este limitat, "în cel mai rău caz, democraţia şi ordinea socială s-ar putea prăbuşi, ceea ce ar putea duce la războaie", se arată în manifest.
 
Acesta a afirmat că Japonia ar trebui să ia măsuri imediate ca răspuns, inclusiv legi pentru a proteja alegerile şi securitatea naţională de abuzul de AI-ului generativ.
 
La nivel mondial se desfăşoară o campanie de reglementare a AI, cu Uniunea Europeană în frunte. Noua lege a UE solicită producătorilor celor mai puternice modele de inteligenţă artificială să le supună unor evaluări de siguranţă şi să notifice autorităţile de reglementare în cazul unor incidente grave. De asemenea, se intenţionează să interzică utilizarea inteligenţei artificiale de recunoaştere a emoţiilor în şcoli şi la locul de muncă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici