Dispozitivul dezvoltat de armata americană pentru a proteja unii dintre cei mai valoroşi soldaţi, câinii săi

Armata americană a dezvoltat un dispozitiv care protejează urechile şi auzul câinilor militari, care de multe ori lucreză în medii foarte zgomotoase, transmite publicaţia Stars and Stripes.

Urmărește
10151 afișări
Imaginea articolului Dispozitivul dezvoltat de armata americană pentru a proteja unii dintre cei mai valoroşi soldaţi, câinii săi

Dispozitivul dezvoltat de armata americană pentru a proteja unii dintre cei mai valoroşi soldaţi, câinii săi

Dispozitivul, numit CAPS (Canine Auditory Protection System), este un fel de glugă realizată din materiale speciale care absorb sunetele nedorite sau puternice.

Câinii militari acţionează de multe ori în medii foarte zgomotoase, fie că este vorba de baze aeriene, baterii de artilerie sau câmpuri de luptă pe care au loc schimburi de focuri. Multe animale valoroase şi-au pierdut auzul din cauza zgomotelor puternice.

Auzul este unul dintre motivele principale pentru care câinii sunt atât de apreciaţi în armată.

Tehnologia a fost dezvoltată de companiile ARL şi Zeteo Tech, dar a fost concepută de Laboratorul de Cercetare al Armatei.

Un câine militar american a devenit recent faimos în toată lumea după ce a participat la operaţiunea care a dus la moartea liderului reţelei Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
armata,
auz,
caini

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici