- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (02.02.2021, 05:45)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elon Musk investeşte în cercetare neuronală. Start-up-ul Neuralink a conectat un cip la creierul unei maimuţe pentru a se juca telepatic jocuri video
Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat într-un interviu că startup-ul său Neuralink i-a plantat unei maimuţe un cip care i-a permis să joace jocuri video cu mintea, relatează CNBC.
Urmărește
5025 afișări
Sursa foto: profimedia
Neuralink a introdus un cip de computer în craniul maimuţei şi a folosit „fire mici” pentru a-l conecta la creier, a spus Musk.
„Nu este o maimuţă nefericită”, a spus el în timpul unei discuţii la Clubhouse, o nouă aplicaţie de socializare care câştigă popularitate şi care permite oamenilor să participe la discuţii, în timp ce alţii ascultă.
Miliardarul - care a vorbit şi despre călătorii spaţiale, coloniile de pe Marte, criptomonede, inteligenţă artificială şi vaccinurile Covid-19 - a declarat că Neuralink încearcă să-şi dea seama dacă poate folosi cipurile pentru a face maimuţele să joace „mind Pong” între ele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Cu sediul central în San Francisco, echipa de aproximativ 100 de persoane a lui Neuralink încearcă să dezvolte o interfaţă computer-creier.
Musk spune că scopul Neuralink este de a creşte rata cu care informaţiile pot circula între creierul uman şi maşină.
De fapt, oamenii sunt deja „cyborgi”, deoarece au un „strat digital” terţiar format din telefoane, computere şi aplicaţii, spune Musk.
„Cu o interfaţă neuronală directă, putem îmbunătăţi lăţimea de bandă dintre cortexul tău şi stratul terţiar digital cu multe ordine de mărime”, a spus el. „Aş spune probabil cel puţin 1.000, sau poate 10.000, sau mai mult.”
Cortexul este o parte a creierului care joacă un rol cheie în memorie, atenţie, conştientizare, gândire, limbaj şi conştiinţă. Stratul digital la care se referă Musk ar putea fi orice, de la iPhone-ul unei persoane la contul său de Twitter.
Pe termen lung, Musk susţine că Neuralink ar putea permite oamenilor să comunice telepatic şi să existe într-o „stare salvată” după ce vor muri, care ar putea fi apoi introdusă într-un robot sau un alt om.
Pe termen scurt, Musk doreşte să implanteze cipuri Neuralink în tetraplegici, care să poată „controla mouse-ul computerului, telefonul sau orice dispozitiv doar cu gândul”.
În august, Neuralink a realizat un demo live al tehnologiei sale pe trei porci. Unui public i-au fost prezentate semnale neuronale în timp real de la unul dintre porci, pe care Musk l-a numit Gertrude.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe