- Home
- Tehnologie
- NEW YORK, (05.04.2022, 22:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elon Musk se alătură Consiliului de Administraţie al Twitter
Elon Musk se alătură Consiliului de Administraţie al Twitter, mişcare care ar putea să-i sporească influenţa asupra platformei de socializare şi care vine la o zi după ce s-a aflat că a devenit cel mai mare acţionar individual al companiei.
Urmărește
191 afișări
Twitter a precizat marţi, într-un document, că intenţionează să îl numească pe directorul general al Tesla şi SpaceX în Consiliul său de Administraţie pentru un mandat care se va încheia în 2024, anunţă CNN.
Ca parte a acordului, Musk a fost de acord să nu achiziţioneze mai mult de 14,9% din acţiunile companiei cât timp rămâne în consiliu.
„Sunt încântat să vă anunţ că îl numim pe @elonmusk în consiliul nostru de administraţie!" a anunţat, marţi, într-un tweet, directorul general al Twitter, Parag Agrawal: „din discuţiile purtate cu Elon în ultimele săptămâni, e clar că va aduce o mare valoare în consiliul nostru".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Agrawal a precizat că Musk este atât un „adept pasionat", cât şi un „critic intens" al companiei şi că el crede că prezenţa lui Musk în Consiliul de Administraţie va adăuga valoare pe termen lung.
Musk a scris pe Twitter că aşteaptă „cu nerăbdare să lucreze cu Parag şi Consiliul de Administraţie al Twitter pentru a aduce îmbunătăţiri semnificative la Twitter în următoarele luni”.
Nu este foarte clar ce îmbunătăţiri vrea să facă Musk. În ultimele săptămâni, Musk a sugerat pe Twitter că platforma nu permite o exprimare suficient de liberă şi a spus că ar trebui să îşi facă un algoritm „open source”.
Totodată, luni seară, el şi-a chestionat adepţii dacă doresc mai multă editare.
După ce au urcat luni cu peste 27% la aflarea veştii despre achiziţionarea acţiunilor de către Musk, acţiunile Twitter au mai câştigat încă 5% marţi dimineaţă.
Twitter a devenit o parte importantă a brandului lui Musk. El a folosit serviciul pentru a intra în contact cu mulţimea de fani şi pentru a-şi exprima opiniile cu privire la orice, de la preţul acţiunilor Tesla până la evenimentele curente. Dar prezenţa sa pe platformă l-a pus şi în situaţii dificile, inclusiv atunci când tweet-urile despre o eventuală privatizare a Tesla au dus la un proces din partea Comisiei pentru valori mobiliare şi schimburi şi la o înţelegere prin care i s-a impus ca anumite tweet-uri despre companie să fie verificate în prealabil.
Reuters scrie că Elon Musk are o experienţă solidă în conducerea companiilor de tehnologie, iar cu peste 80 de milioane de urmăritori reprezintă o garanţie că nu îşi va înfiinţa propria platformă. Mai exact, includerea sa în Consiliul de Administraţie garantează că nu îl va urma pe fostul preşedinte american Donald Trump, înfiinţându-şi propria firmă de social media, aşa cum Musk a ameninţat că va face.
Directorul general Tesla a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter. Dezvăluirea a provocat imediat creşterea preţului acţiunilor Twitter, potrivit Reuters.
Anterior, Musk scrisese pe Twitter că a luat în considerare crearea unei platforme alternative.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe