Experţii în etichetă au dezvăluit regulile bunei-cuviinţe în utilizarea telefonului mobil

  • Experţii în etichetă de la DeBretts îndeamnă la evitarea mesajelor vocale şi adoptarea unui comportament mai respectuos în utilizarea telefoanelor mobile, sugerând trimiterea unor mesaje text concise în loc de apeluri spontane.
  • Ghidul subliniază necesitatea de a fi mai conştienţi de diferenţele generaţionale, oferind sfaturi pentru acordarea de timp suplimentar persoanelor în vârstă pentru a răspunde.
Urmărește
1597 afișări
Imaginea articolului Experţii în etichetă au dezvăluit regulile bunei-cuviinţe în utilizarea telefonului mobil

Experţii în etichetă au dezvăluit regulile bunei-cuviinţe în utilizarea telefonului mobil

Într-un demers inedit, experţii în etichetă de la DeBretts au elaborat un set de "porunci" pentru utilizatorii de telefoane mobile, oferind sfaturi esenţiale privind comportamentul adecvat în era digitală. Unul dintre principalele aspecte evidenţiate în aceste reguli este renunţarea la mesajele vocale, considerate acum drept prea lungi şi obositoare, potrivit Sky News.

Conform ghidului propus de DeBretts, cei care doresc să contacteze pe cineva prin telefon ar trebui să înceapă cu un mesaj text pentru a stabili un moment potrivit pentru o convorbire, eliminând presiunea imediată asupra destinatarului de a răspunde. Chiar dacă această abordare poate părea mai formală, este percepută ca fiind mai puţin intruzivă şi mai respectuoasă faţă de gestionarea timpului fiecărui individ.

În cadrul regulilor stabilite de DeBretts, se acordă atenţie şi altor aspecte, precum evitarea apelurilor insistente către un telefon fără răspuns şi menţinerea volumului redus al conversaţiilor în spaţiile publice, pentru a evita deranjarea celor din jur.

De remarcat este şi sfatul de a evita mesajele vocale, descrise ca fiind "onerante", în favoarea trimiterii de mesaje text concise. Această schimbare de paradigme evidenţiază necesitatea unei comunicări mai eficiente şi mai puţin intruzive în mediul digital.

De asemenea, DeBretts încurajează utilizatorii să fie conştienţi de diferenţele generaţionale, sugerând acordarea unui interval suficient de timp pentru ca persoanele în vârstă să răspundă şi, de asemenea, să fie mai înţelegători în privinţa posibilelor dificultăţi întâmpinate de aceştia în utilizarea tehnologiei.

Oamenii ar trebui să se "retragă" din convorbire dacă persoana cu care vorbesc pare agitată sau iritată. De asemenea, compania avertizează că unele persoane pot considera că primirea unui apel telefonic este "alarmantă", adăugând că este "mai probabil ca acestea să reacţioneze la ele cu panică sau teamă".

DeBretts a spus că folosirea cuvintelor "nu aveţi de ce să vă faceţi griji" poate indica adesea că apelul nu este folosit pentru a transmite veşti proaste. "Există unele cazuri în care vocea umană trebuie să aibă prioritate" pentru a comunica "nuanţe" şi "simpatie", au adăugat experţii.

În concluzie, ghidul DeBretts încurajează un echilibru între tehnologie şi bună-cuviinţă, promovând un comportament telefonic care să fie atent la nevoile celorlalţi şi să creeze interacţiuni digitale mai plăcute şi mai respectuoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici