- Home
- Tehnologie
- (18.11.2023, 18:57)
- Bianca Popa
Experţii în etichetă au dezvăluit regulile bunei-cuviinţe în utilizarea telefonului mobil
- Experţii în etichetă de la DeBretts îndeamnă la evitarea mesajelor vocale şi adoptarea unui comportament mai respectuos în utilizarea telefoanelor mobile, sugerând trimiterea unor mesaje text concise în loc de apeluri spontane.
- Ghidul subliniază necesitatea de a fi mai conştienţi de diferenţele generaţionale, oferind sfaturi pentru acordarea de timp suplimentar persoanelor în vârstă pentru a răspunde.
Urmărește
1599 afișări
Experţii în etichetă au dezvăluit regulile bunei-cuviinţe în utilizarea telefonului mobil
Într-un demers inedit, experţii în etichetă de la DeBretts au elaborat un set de "porunci" pentru utilizatorii de telefoane mobile, oferind sfaturi esenţiale privind comportamentul adecvat în era digitală. Unul dintre principalele aspecte evidenţiate în aceste reguli este renunţarea la mesajele vocale, considerate acum drept prea lungi şi obositoare, potrivit Sky News.
Conform ghidului propus de DeBretts, cei care doresc să contacteze pe cineva prin telefon ar trebui să înceapă cu un mesaj text pentru a stabili un moment potrivit pentru o convorbire, eliminând presiunea imediată asupra destinatarului de a răspunde. Chiar dacă această abordare poate părea mai formală, este percepută ca fiind mai puţin intruzivă şi mai respectuoasă faţă de gestionarea timpului fiecărui individ.
În cadrul regulilor stabilite de DeBretts, se acordă atenţie şi altor aspecte, precum evitarea apelurilor insistente către un telefon fără răspuns şi menţinerea volumului redus al conversaţiilor în spaţiile publice, pentru a evita deranjarea celor din jur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
De remarcat este şi sfatul de a evita mesajele vocale, descrise ca fiind "onerante", în favoarea trimiterii de mesaje text concise. Această schimbare de paradigme evidenţiază necesitatea unei comunicări mai eficiente şi mai puţin intruzive în mediul digital.
De asemenea, DeBretts încurajează utilizatorii să fie conştienţi de diferenţele generaţionale, sugerând acordarea unui interval suficient de timp pentru ca persoanele în vârstă să răspundă şi, de asemenea, să fie mai înţelegători în privinţa posibilelor dificultăţi întâmpinate de aceştia în utilizarea tehnologiei.
Oamenii ar trebui să se "retragă" din convorbire dacă persoana cu care vorbesc pare agitată sau iritată. De asemenea, compania avertizează că unele persoane pot considera că primirea unui apel telefonic este "alarmantă", adăugând că este "mai probabil ca acestea să reacţioneze la ele cu panică sau teamă".
DeBretts a spus că folosirea cuvintelor "nu aveţi de ce să vă faceţi griji" poate indica adesea că apelul nu este folosit pentru a transmite veşti proaste. "Există unele cazuri în care vocea umană trebuie să aibă prioritate" pentru a comunica "nuanţe" şi "simpatie", au adăugat experţii.
În concluzie, ghidul DeBretts încurajează un echilibru între tehnologie şi bună-cuviinţă, promovând un comportament telefonic care să fie atent la nevoile celorlalţi şi să creeze interacţiuni digitale mai plăcute şi mai respectuoase.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: CEO-ul companiei din spatele ChatGPT a fost demis. Undă de şoc în întreaga industrie tehnologică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump