Financial Times: Apple vrea să scaneze iPhone-urile. Ce caută în telefoanele americanilor?

  • Financial Times: Apple Inc vrea să instaleze un software special pentru iPhone.
  • Compania va scana telefoanele americanilor, în căutarea unor dovezi de abuz sexual asupra minorilor.
  • Planul Apple ar urma să fie publicat integral zilele următoare.
Urmărește
2110 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Apple vrea să scaneze iPhone-urile. Ce caută în telefoanele americanilor?

Apple intenţionează să instaleze un software special pe telefoanele iPhone din SUA, pentru a căuta dovezi ale abuzurilor comise împotriva copiilor, scrie Financial Times, citat de Reuters. Acesta este un semnal de alarmă în raport cu problema supravegherii dispozitivelor personale, avertizează cercetătorii în materie de securitate.

Compania a prezentat sistemul propus - cunoscut sub numele de „neuralMatch” - unor cadre universitare din SUA, la începutul acestei săptămâni, potrivit celor doi experţi în domeniul securităţii care au fost informaţi cu privire la întâlnirea virtuală. Planurile ar putea fi făcute publice pe scară largă în zilele următoare, au precizat ei.

Sistemul automat ar alerta proactiv o echipă de recenzori umani în cazul în care consideră că sunt detectate imagini ilegale, cu conţinut pornografic. Următorul pas al procedurii vizează informarea Poliţiei, pentru verificări amănunţite.

Iniţial, programul ar urma să fie lansat doar pe teritoriul SUA.

Apple a refuzat să comenteze informaţiile, la solicitarea Financial Times.

Cum funcţionează sistemul?

Algoritmul Apple neuralMatch va scana în mod continuu fotografiile stocate pe iPhone-ul fiecărui utilizator din SUA. Acestea sunt încărcate, de asemenea, şi în sistemul de backup iCloud. 

Imaginile, convertite într-un şir de caractere printr-un proces cunoscut sub numele de „hashing”, vor fi comparate cu cele existente într-o bază de date cu poze din categoria abuzului sexual asupra copiilor. Sistemul a fost antrenat ăe baza a aproximativ 200.000 de astfel de imagini, colectate de Centrul Naţional non-profit pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi din SUA.

Potrivit surselor Financial Times, fiecare fotografie încărcată pe iCloud în SUA va primi un „voucher de siguranţă” care atestă dacă respectivul conţinut este sau nu suspect.

Odată ce un anumit număr de fotografii sunt marcate negativ, Apple va permite ca toate imaginile suspecte să fie decriptate. Ulterior, dacă suspiciunile se adeveresc, vor fi alertate autorităţile competente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
www.businessmagazin.ro
Avertismentul lui Warren Buffett este greu de ignorat. Ce s-ar putea întâmpla anul acesta