Gigantul Microsoft, acuzat de UE că a încălcat legile concurenţei prin asocierea cu Teams. Ce sancţiuni ar putea primi dacă este găsit vinovat

  • Comisia Europeană a declarat marţi, într-o „comunicare oficială de obiecţii", că Microsoft a încălcat normele de concurenţă prin includerea aplicaţiei Teams în pachetele sale de productivitate Office 365 şi Microsoft 365, scriu Euractiv şi Reuters.
  • Prin asocierea cu pachetul Office, Microsoft ar fi creat un avantaj pentru platforma Teams, în detrimentul aplicaţiei Zoom sau Slack.
288 afișări
Imaginea articolului Gigantul Microsoft, acuzat de UE că a încălcat legile concurenţei prin asocierea cu Teams. Ce sancţiuni ar putea primi dacă este găsit vinovat

Gigantul Microsoft, acuzat de UE că a încălcat legile concurenţei prin asocierea cu Teams. Ce sancţiuni ar putea primi dacă este găsit vinovat

Decizia Comisiei Europene a avut loc în urma unei investigaţii care a durat aproape un an, iar gigantul tehnologic a declarat pentru Euractiv că va lucra pentru a „aborda preocupările rămase ale Comisiei".

Comisia Europeană, care acţionează în calitate de organism de supraveghere a concurenţei din UE, a declarat că Teams a primit un avantaj de distribuţie, în timp ce limitările care împiedică interacţiunea între concurenţii Teams şi ofertele Microsoft au împiedicat şi mai mult rivalii.

Păstrarea concurenţei pentru instrumentele de comunicare şi colaborare la distanţă este esenţială, deoarece stimulează, de asemenea, inovarea pe aceste pieţe", a declarat Margrethe Vestager, şeful antitrust al UE, potrivit Reuters.

Microsoft anunţase în luna aprilie că lucrează la un plan de separare a platformei Teams de pachetul Office, pentru a închide investigaţia din partea autorităţilor europene care se ocupă cu supravegherea concurenţei. Cu toate acestea, Comisia a afirmat că măsurile luate de Microsoft nu au răspuns suficient preocupărilor sale şi că sunt necesare mai multe schimbări pentru a restabili concurenţa.

În cazul în care gigantul tehnologic va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri anuală globală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici