- Home
- Tehnologie
- (02.10.2024, 10:05)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google DeepMind şi BioNTech construiesc asistenţi de laborator cu inteligenţă artificială pentru cercetare ştiinţifică
Google DeepMind şi BioNTech construiesc asistenţi de laborator cu inteligenţă artificială pentru a ajuta cercetătorii să planifice experimente ştiinţifice şi să prevadă mai bine rezultatele acestora.
Urmărește
107 afișări
Sir Demis Hassabis, şeful diviziei de inteligenţă artificială a Google, conduce eforturile companiei de a dezvolta un model specializat de inteligenţă artificială care să acţioneze ca un asistent de cercetare, ajutând oamenii de ştiinţă să colaboreze între discipline şi să facă mai uşor conexiuni neaşteptate, informează Financial Times.
La un eveniment recent al Fundaţiei Nobel, acesta a declarat că biologia „asistă la o revoluţie” ca urmare a software-ului AI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Lucrăm la un mare model de limbaj pentru ştiinţă, care ar putea fi ca un asistent de cercetare şi poate vă va ajuta să preziceţi ... rezultatul unui experiment”, a spus Hassabis.
În următorii ani, acesta a declarat că instrumentele pe care DeepMind le construieşte ar putea sugera şi proiecta experimente pe baza unei ipoteze date şi ar putea oferi oamenilor de ştiinţă o perspectivă probabilistică asupra succesului sau eşecului potenţial al unui experiment propus.
Între timp, producătorul german de medicamente BioNTech şi filiala sa de inteligenţă artificială InstaDeep, cu sediul la Londra, au declarat marţi că au conceput un asistent specializat dotat cu inteligenţă artificială, cunoscut sub numele de Laila, cu „cunoştinţe detaliate de biologie”, construit pe baza modelului Llama 3.1 al Meta.
Oamenii de ştiinţă de la laboratorul BioNTech din Mainz au demonstrat modul în care Laila ar putea să se conecteze la dispozitivele de laborator şi să monitorizeze experimentele în curs sau sarcinile efectuate de roboţi, asistentul detectând o defecţiune mecanică de la o maşină BioNTech în timpul unei demonstraţii live.
Noii asistenţi ştiinţifici vin în contextul în care companiile de tehnologie cheltuiesc miliarde de dolari pe modele şi produse cu inteligenţă artificială, considerând că tehnologia poate schimba industriile, de la sănătate la energie şi educaţie.
Valul de inovare în domeniul inteligenţei artificiale în ştiinţă s-a concentrat până acum pe crearea de noi medicamente. Cu toate acestea, blocajul în aducerea de noi tratamente pe piaţă rămâne efectuarea de experimente în lumea reală.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe