Google: Telefoane Apple şi Android au fost spionate de o companie italiană

  • Instrumentele de hacking ale unei companii italiene au fost folosite pentru a spiona smartphone-uri Apple şi Android în Italia şi Kazahstan, a declarat joi Google într-un raport.
  • RCS Lab, cu sediul la Milano, a dezvoltat instrumente pentru a spiona mesajele private şi contactele dispozitivelor vizate, se arată în raport.
  • Autorităţile de reglementare europene şi americane au analizat potenţiale noi reguli privind vânzarea şi importul de programe spion.
Urmărește
1563 afișări
Imaginea articolului Google: Telefoane Apple şi Android au fost spionate de o companie italiană

"Aceşti furnizori permit proliferarea instrumentelor periculoase de hacking şi înarmează guvernele care nu ar fi în măsură să dezvolte aceste capacităţi la nivel intern", a declarat Google, conform Reuters.

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că societatea a revocat toate conturile şi certificatele cunoscute asociate cu această campanie de hacking.

RCS Lab a declarat că produsele şi serviciile sale respectă normele europene şi ajută agenţiile de aplicare a legii să investigheze infracţiunile.

"Personalul RCS Lab nu este expus şi nici nu participă la nicio activitate desfăşurată de clienţii în cauză", a declarat acesta pentru Reuters într-un e-mail, adăugând că a condamnat orice abuz al produselor sale.

Google a declarat că a luat măsuri pentru a proteja utilizatorii sistemului său de operare Android şi i-a alertat cu privire la spyware.

Industria globală care produce spyware pentru guverne a crescut, tot mai multe companii dezvoltând instrumente de interceptare pentru forţele de ordine. Activiştii împotriva supravegherii le acuză că ajută guvernele care, în unele cazuri, folosesc astfel de instrumente pentru a reprima drepturile omului şi drepturile civile.

Industria a intrat în centrul atenţiei la nivel mondial atunci când, în ultimii ani, s-a constatat că programul de spionaj Pegasus al firmei israeliene de supraveghere NSO a fost folosit de mai multe guverne pentru a spiona jurnalişti, activişti şi disidenţi.

Deşi instrumentul RCS Lab nu este la fel de invizibil ca Pegasus, acesta poate totuşi să citească mesaje şi să vizualizeze parole, a declarat Bill Marczak, cercetător în domeniul securităţii la organizaţia de supraveghere digitală Citizen Lab.

"Acest lucru arată că, deşi aceste dispozitive sunt omniprezente, mai este încă mult până la securizarea lor împotriva acestor atacuri puternice", a adăugat el.

Pe site-ul său, RCS Lab se descrie ca fiind un producător de tehnologii şi servicii de "interceptare legală", inclusiv de voce, colectare de date şi "sisteme de urmărire". Acesta spune că gestionează zilnic 10.000 de obiective interceptate numai în Europa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici