- Home
- Tehnologie
- (24.06.2022, 02:01)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google: Telefoane Apple şi Android au fost spionate de o companie italiană
- Instrumentele de hacking ale unei companii italiene au fost folosite pentru a spiona smartphone-uri Apple şi Android în Italia şi Kazahstan, a declarat joi Google într-un raport.
- RCS Lab, cu sediul la Milano, a dezvoltat instrumente pentru a spiona mesajele private şi contactele dispozitivelor vizate, se arată în raport.
- Autorităţile de reglementare europene şi americane au analizat potenţiale noi reguli privind vânzarea şi importul de programe spion.
Urmărește
1564 afișări
"Aceşti furnizori permit proliferarea instrumentelor periculoase de hacking şi înarmează guvernele care nu ar fi în măsură să dezvolte aceste capacităţi la nivel intern", a declarat Google, conform Reuters.
Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că societatea a revocat toate conturile şi certificatele cunoscute asociate cu această campanie de hacking.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
RCS Lab a declarat că produsele şi serviciile sale respectă normele europene şi ajută agenţiile de aplicare a legii să investigheze infracţiunile.
"Personalul RCS Lab nu este expus şi nici nu participă la nicio activitate desfăşurată de clienţii în cauză", a declarat acesta pentru Reuters într-un e-mail, adăugând că a condamnat orice abuz al produselor sale.
Google a declarat că a luat măsuri pentru a proteja utilizatorii sistemului său de operare Android şi i-a alertat cu privire la spyware.
Industria globală care produce spyware pentru guverne a crescut, tot mai multe companii dezvoltând instrumente de interceptare pentru forţele de ordine. Activiştii împotriva supravegherii le acuză că ajută guvernele care, în unele cazuri, folosesc astfel de instrumente pentru a reprima drepturile omului şi drepturile civile.
Industria a intrat în centrul atenţiei la nivel mondial atunci când, în ultimii ani, s-a constatat că programul de spionaj Pegasus al firmei israeliene de supraveghere NSO a fost folosit de mai multe guverne pentru a spiona jurnalişti, activişti şi disidenţi.
Deşi instrumentul RCS Lab nu este la fel de invizibil ca Pegasus, acesta poate totuşi să citească mesaje şi să vizualizeze parole, a declarat Bill Marczak, cercetător în domeniul securităţii la organizaţia de supraveghere digitală Citizen Lab.
"Acest lucru arată că, deşi aceste dispozitive sunt omniprezente, mai este încă mult până la securizarea lor împotriva acestor atacuri puternice", a adăugat el.
Pe site-ul său, RCS Lab se descrie ca fiind un producător de tehnologii şi servicii de "interceptare legală", inclusiv de voce, colectare de date şi "sisteme de urmărire". Acesta spune că gestionează zilnic 10.000 de obiective interceptate numai în Europa
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe