- Home
- Tehnologie
- (19.07.2020, 11:14)
- Mihai Iorga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hackerii devin din ce în ce mai buni în a afla parolele conturilor. Care sunt principalele metode folosite şi la ce trebuie să fii atent
- Atacurile de tip phishing, în care hackerii se dau drept persoane de încredere, devin din ce în ce mai sofisticate
- Experţii în securitate cibernetică spun că s-a creat o luptă între cei care vor să elimine hackerii şi atacatorii care dezvoltă noi metode
- Din cauza atacurilor de tip phishing, peste 114.000 de americani au pierdut 57 de milioane de dolari, potrivit unui raport FBI
Urmărește
3107 afișări
Hackerii devin din ce în ce mai buni în a afla parolele conturilor. Care sunt principalele metode folosite şi la ce trebuie să fii atent
Hackerii nu mai folosesc programe complicate prin care să spargă sistemele cibernetice, ci preferă să acţioneze mult mai simplu. Experţii în securitate spun că majoritatea atacurilor au apărut în urma furtului de parole, relatează Business Insider.
Atacurile de tip phishing, în care hackerii se dau drept persoane de încredere şi cer informaţii personale de la utilizatori, sunt în creştere. Acestea au reprezentat cel mai comun tip de infracţiune în mediul online, în 2019, potrivit unui raport FBI. Peste 114.000 de americani au fost păcăliţi să trimită direct atacatorilor parolele şi datele personale, fapt ce a generat pierderi de peste 57 de milioane de dolari.
Experţii te sfătuiesc să nu dai niciodată parolele tale către terţi, chiar dacă mail-urile sau mesajele primite par de încredere. Companiile nu îţi vor cere niciodată datele personale ale conturilor tale.
"Majoritatea hackerilor au migrat spre phishing pentru că este mai uşor. Dacă te conving să-mi dai credenţialele tale, s-a terminat. Nu mai am nevoie de altceva", spune Tanmay Ganacharya, directorul echipei de cercetare în securitate de la Microsoft.
Majoritatea metodelor nu sunt noi, dar atacatorii lucrează constant să evite sistemele de securitate, spune Ganacharya. Iată care sunt cele mai comune tactici adoptate de hackeri.
Atacatorii cibernetici vor încerca să intre în sistem folosindu-se de angajaţii situaţi cei mai jos pe scara ierarhică, cărora le vor trimite mailuri ce par de încredere. Li se va cere să se autentifice cu un username şi o parolă, iar după ce obţin accesul, le va fi mult mai uşor să compromită conturile altor angajaţi cu funcţii înalte. De asemenea, hackerii vor încerca întotdeauna să spargă sistemele companiilor mici, pentru a ajunge mai simplu la partenerii de business importanţi.
"În loc să primeşti un mail de la cineva care are o adresă cu terminaţia 'gmail.com', de exemplu, mesajul va veni de la un partener de business cu care lucrezi zilnic. În phishing este vorba doar despre a câştiga încrederea celuilalt cu ajutorul e-mailului, pentru ca victima să dea click şi să introducă credenţialele sale", a mai spus specialistul Microsoft.
Vechea metodă "typosquatting" revine în prim-plan. Hackerii se folosesc de domenii de internet faimoase, cărora le schimbă litere, în speranţa că unii utilizatori le vor accesa. Spre exemplu, există adrese de internet cu numele "goggle.com" sau "yuube.com".
Paginile false unde te poţi loga la contul tău de e-mail devin, de asemenea, din ce în ce mai sofisticate, atrag atenţia experţii. Atacatorii au reuşit să realizeze pagini aproape identice, pe care sistemele de securitate nu le pot recunoaşte: au modificat un font sau au mutat un pixel. Pagini de autentificare, care seamănă izbitor cu cea de la Outlook, fac victime constant în întreaga lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe