- Home
- Tehnologie
- (22.07.2022, 11:57)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inovaţii în industria militară. Piloţii "Top Gun" ar putea deveni şomeri sau vor fi susţinuţi de drone şi inteligenţă artificială
- În filme, piloţii de vânătoare sunt prezentaţi ca aviatori militari foarte bine pregătiţi, cu abilităţi şi experienţă pentru a învinge adversarii în lupte aeriene palpitante.
- Noile tehnologii, însă, sunt pe cale să redefinească ceea ce înseamnă să fii un "Top Gun", pe măsură ce algoritmii, datele şi maşinile vor avea un rol mai important în cabina de pilotaj, schimbări sugerate şi în filmul "Top Gun: Maverick".
Urmărește
487 afișări
"O mulţime de oameni vorbesc despre, ştiţi, calea viitorului, despre posibilitatea de a scoate pilotul din avion", a declarat prim-locotenentul Walker Gall, un pilot de F-35. "Cu siguranţă nu este ceva ce vreunul dintre noi aşteaptă cu nerăbdare".
"Aş vrea să-mi păstrez slujba cât mai mult timp posibil, dar, vreau să spun, este greu să te contrazici cu o tehnologie din ce în ce mai nouă", a spus el. "Şi dacă asta este calea viitorului, asta este. Dar eu sunt aici doar ca să mă bucur de ea cât mai pot".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Viitorul piloţilor de vânătoare a fost expus săptămâna aceasta la Salonul Internaţional de Aviaţie Farnborough de lângă Londra, una dintre cele mai mari expoziţii de aviaţie, apărare şi inginerie aerospaţială din lume, relatează AP.
Antreprenorii din domeniul apărării au prezentat modul în care inteligenţa artificială şi alte tehnologii vor fi utilizate în cele mai noi avioane de vânătoare, în timp ce delegaţii militare globale au parcurs machete de rachete, drone şi avioane de luptă. În joc sunt multe miliarde de dolari, în timp ce ţările îşi actualizează flotele militare sau măresc bugetele de achiziţii în domeniul apărării pe fondul tensiunilor geopolitice în creştere.
Filmul original "Top Gun", lansat în 1986, îl urmăreşte pe Pete "Maverick" Mitchell, pilot de avion de vânătoare al marinei americane, interpretat de Tom Cruise, prin şcoala de antrenament. În continuarea lansată în 2022, un Maverick îmbătrânit, acum pilot de încercare, află că avionul hipersonic ultrasecret la care lucrează este anulat pentru ca fondurile să fie folosite pentru un program de drone fără pilot.
Este o dezbatere care se desfăşoară de ani de zile în lumea reală. Dronele au fost utilizate pe scară largă în războiul dintre Rusia şi Ucraina şi în alte conflicte moderne, ridicând întrebarea cât de mult este nevoie de piloţi umani pentru a pilota avioane de luptă scumpe şi alte aeronave - sau dacă vehiculele aeriene fără pilot ar putea face treaba.
Experţii susţin că viitorul războiului aerian va fi probabil reprezentat de avioane cu echipaj uman şi fără pilot care vor lucra împreună
Într-o zi, piloţii de vânătoare "vor avea o aeronavă fără pilot care va zbura ca un camarad loial" sub controlul lor, a declarat Jon Norman, vicepreşedinte la divizia de rachete şi apărare a Raytheon Technologies Corp.
Norman, un pilot pensionat al Forţelor Aeriene americane, a declarat că obişnuia să se plângă de dronele controlate de la sol care îi stăteau în cale atunci când pilota avioane de vânătoare.
Cele mai recente sisteme de comunicaţii permit avioanelor de luptă, dronelor şi altor aeronave să vorbească între ele, a spus el.
Tehnologia a eliminat deja necesitatea ca o a doua persoană să stea pe bancheta din spate pentru a lucra la radar - un rol interpretat în filmul original "Top Gun" de personajul Goose.
Aceasta va continua să joace un rol mai important în cabina de pilotaj, au declarat directorii Raytheon. Inteligenţa artificială va analiza teancuri de date provenite de la senzorii plasaţi pe avioane, drone, la sol sau rachete care zboară prin aer pentru a le oferi piloţilor din cer şi comandanţilor de la cartierul general o mai bună percepţie a câmpului de luptă.
În viitoarele bătălii, inteligenţa artificială ar putea permite unui pilot să trimită o dronă înarmată în apropierea unei poziţii inamice "şi să o facă să tragă în voie", a adăugat Norman.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe