- Home
- Tehnologie
- (12.03.2021, 12:53)
- Sebastian Ujica , Serban Picu
Inteligenţa artificială înseamnă progres, însă lipsa unor principii clare a încetinit adoptarea acesteia
- Tot mai multe companii investesc în inteligenţa artificială, însă au reţineri.
- Un nou studiu arată că lipsa unor principii clare a încetinit adoptarea inteligenţei artificiale.
- Costul este un alt motiv pentru ezitările companiilor.
Urmărește
157 afișări
Inteligenţa artificială înseamnă progres, însă lipsa unor principii clare a încetinit adoptarea acesteia
Despre inteligenţa artificială se vorbeşte de mulţi ani, mai întâi datorită filmelor de la Hollywood, apoi companiile de tech au început să investească tot mai mult în dezvoltarea acesteia. Însă, există totuşi nişte reţineri.
Deşi vedem tot mai des roboţei cu inteligenţă artificială, există sentimentul că progresul în domeniu este frânat, iar această senzaţie este reală. Conform unei cercetări făcute de IDC, analiştii au concluzionat că există trei motive principale pentru care companiile din tech nu vor încă să dea totul. Principalul motiv e reprezentat de cost, 55% dintre companiile care au participat la studiu spun asta.
De asemenea, absenţa unor principii solide cu privire la dezvoltarea inteligenţei artificiale ridică semne de întrebare pentru 49% din companii.
Analistul Ritu Jyoti de la IDC spune că multe companii se tem de consecinţe negative dacă inteligenţa artificială nu este dezvoltată corespunzător. Jyoti a descris şi elementele fundamentale ale unei inteligenţe artificiale responsabile: corectitudinea, astfel încât algoritmii să nu reflecte preconcepţiile umane. Uşurinţa de a explica scopul. Să fie sigură din punct de vedere al securităţii şi confidenţialităţii. Să păstreze o arhivă clară pentru a putea fi analizat în orice moment din ciclul vieţii. Şi nu în ultimul rând, să fie transparent procesul de dezvoltare al algoritmilor, al construirii şi al instalării.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe