- Home
- Tehnologie
- (24.03.2021, 22:46)
- Sebastian Ujica , Cristian Munteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inteligenţa artificială, un ajutor în detectarea gradului de poluare al apelor
- Cercetătorii din Marea Britanie au verificat scurgerile de ape netratate din râuri
- Ei au analizat cu ajutorul inteligenţei artificiale date din ultimii 11 ani
- Au fost detectate 926 de evenimente de deversare de la două staţii de epurare
Urmărește
139 afișări
Un studiu făcut de cercetătorii britanici arată că în ultimii 11 ani au fost 926 de evenimente în care apa râurilor a fost contaminată cu apă netratată. Efectele acestor evenimente sunt analizate de Vlad Cătună, activist Greenpeace.
„În viitorul foarte apropiat o să ne confruntăm cu o problemă destul de mare, vitală i-aş zice: diminuarea surselor de apă potabilă. Nivelul de precipitaţii va scădea, bazinele hidrografice îşi vor pierde din debit cu 20-30%. Pânza freatică se va subţia şi ea şi practic vom avea mai puţină apă la dispoziţie pentru noi şi pentru viaţa din jur”, spune Vlad Cătună.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Studiul britanicilor, publicat în jurnalul Clean Water, a pornit de la un program generat de inteligenţa artificială. Acest program a fost învăţat să recunoască automat o deversare după tiparul de curgere printr-o staţie de tratare. Cele 926 de evenimente au avut loc la doar două staţii. Având în vedere acurateţea programului, el va fi implementat şi în alte staţii.
Pentru a rezolva problema pe termen lung, sunt necesare investiţii uriaşe în intrastructură, astfel încât centrele de epurare să nu mai fie suprasolicitate în timpul ploilor.
„Orice tehnologie sau inovaţie tehnologică care poate să detecteze deversările ilegale sau întâmplătoare de ape netratate e un mare plus. Vom salva resurse de apă preţioase. Avem nevoie de tehnologie pentru a face faţă schimbărilor climatice, pentru a le diminua din intensitate şi pentru a ne adapta la ele”, e de părere activistul Greenpeace.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe