- Home
- Tehnologie
- (10.06.2022, 15:03)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Japonia a dezvoltat un deget-robot acoperit cu piele umană „vie”
Este capabil să se regenereze singur în caz de răni: elastic şi hidrofug (nu permite pătrunderea apei).
Urmărește
344 afișări
Fabricat în Japonia, un deget robot acoperit în întregime cu piele umană „vie”: elastic şi hidrofug, este capabil chiar să se regenereze singur, reparând orice răni cu ajutorul unui plasture de colagen. Rezultatul, care reprezintă un prim pas către roboţi din ce în ce mai umani, este publicat în revista „Matter” de cercetătorii de la Universitatea din Tokyo.
Shoji Takeuchi, unul dintre autorii studiului, spune: „Deoarece degetul este alimentat de un motor electric, este interesant să-i auzim zgomotele comparativ cu un deget real”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Până acum, pielea roboţilor a fost realizată din silicon, un material care nu reproduce perfect textura mai fină a pielii sau funcţiile sale specifice. Au fost făcute diverse încercări de a produce foi de piele vie cu care să fie acopere roboţii, dar aceştia au avut un succes redus din cauza dificultăţii de adaptare a acestora la structuri dinamice şi suprafeţe neregulate precum cele ale roboţilor.
Prin urmare, grupul japonez a încercat o abordare diferită, scufundând degetul robotizat într-o soluţie făcută din colagen şi celule de ţesut conjunctiv uman (fibroblaste). Odată ce acest amestec a fost ataşat de deget, formând o bază uniformă pe care s-a depus un alt strat de celule epidermice, care a conferit pielii degetului robotizat aceeaşi consistenţă ca şi pielea umană.
Pielea astfel obţinută este suficient de elastică pentru a rămâne aderentă la degetul robotizat şi a se adapta la mişcările acestuia: în cazul unei accidentări se poate autorepara cu ajutorul unui pansament pe bază de colagen.
Pielrea este mai delicată decât pielea naturală şi pentru a supravieţui are nevoie de un sistem care furnizează nutrienţi şi elimină deşeurile mimând funcţia vaselor de sânge. Cu toate acestea, cercetătorii lucrează deja pentru a rezolva aceste probleme şi pentru a dota pielea cu elemente noi, cum ar fi neuroni senzoriali, unghii şi glandele sudoripare.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe