- Home
- Tehnologie
- (18.02.2024, 17:52)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Japonia lansează un satelit din lemn pentru combaterea poluării spaţiului cosmic
- Japonia pregăteşte lansarea primei sonde spaţiale din lemn pentru a combate poluarea spaţiului cosmic.
- Cercetătorii japonezi de la Universitatea Kyoto au dezvoltat această sondă inovatoare, construită din lemn de magnolie, pentru a testa materiale biodegradabile ca alternativă la metalele folosite în mod obişnuit.
- Sonda LignoSat, ecologică, va fi lansată în această vară.
Urmărește
798 afișări
Sursa foto: Kyoto University
Cercetătorii japonezi au dezvoltat primul satelit din lemn din lume, LignoSat, cu scopul de a combate poluarea spaţială cauzată de particulele nocive de aluminiu, relatează The Guardian.
Construit din lemn de magnolie, LignoSat urmează să orbiteze în această vară, după ce teste riguroase efectuate pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au demonstrat stabilitatea şi durabilitatea acestuia.
Condus de cercetătorii de la Universitatea Kyoto şi Sumitomo Forestry, proiectul explorează fezabilitatea utilizării materialelor biodegradabile, precum lemnul, ca alternative eco-friendly la sateliţii metalici convenţionali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Preocupările legate de impactul asupra mediului al sateliţilor tradiţionali care se ard şi dispersează particule de aluminiu în atmosfera superioară au determinat această abordare inovatoare. Satelitul din lemn a fost supus unei evaluări extinse pentru a rezista provocărilor călătoriei spaţiale, teste indicând deteriorări minime chiar şi după expunerea la condiţiile din spaţiu.
Dacă va avea succes, LignoSat ar putea deschide calea pentru înlocuirea sateliţilor metalici cu sateliţi din lemn, reducând potenţial riscurile de mediu asociate cu gunoiul spaţial.
Cu peste 2.000 de nave spaţiale aşteptate să fie lansate anual, adoptarea sateliţilor din lemn ar putea contribui la prevenirea efectelor dăunătoare ale depunerii de aluminiu în atmosfera superioară.
Spre deosebire de sateliţii metalici, care contribuie la epuizarea stratului de ozon la re-intrare, sateliţii din lemn precum LignoSat ar produce cenuşă biodegradabilă, minimizând daunele ecologice. Această iniţiativă revoluţionară demonstrează angajamentul Japoniei pentru explorarea spaţială durabilă şi oferă o soluţie promiţătoare pentru a atenua impactul ecologic al activităţilor spaţiale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe