- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (10.12.2022, 23:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LinkedIn are o problemă cu conturile false, pe care încearcă să o rezolve
Oricine depinde de LinkedIn pentru a căuta locuri de muncă, a găsi parteneri de afaceri sau alte oportunităţi este probabil conştient de faptul că site-ul a avut probleme cu profilurile false, scrie CNBC.
Urmărește
320 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
Deşi acest lucru nu este diferit de alte platforme de socializare, inclusiv Twitter şi Facebook, prezintă un set diferit de probleme pentru utilizatorii care caută să folosească LinkedIn în scopuri profesionale.
Între 1 ianuarie şi 30 iunie, peste 21 de milioane de conturi false au fost detectate şi eliminate de pe LinkedIn, potrivit unui raport al companiei. În timp ce 95,3% dintre aceste conturi false au fost oprite la înregistrare de către apărarea automată, potrivit companiei, a existat o creştere de aproape 28% a conturilor false prinse în comparaţie cu perioada de şase luni anterioară. LinkedIn spune că are în prezent peste 875 de milioane de membri pe platforma sa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Platforma de socializare profesională a lansat în ultimele luni noi caracteristici pentru a-i ajuta pe utilizatori să determine mai bine dacă o persoană care îi contactează este un profil real sau fals, iar experţii în securitate cibernetică spun că există mai multe lucruri pe care utilizatorii de pe platformă le pot face pentru a se proteja.
Creatorii de profiluri false pe LinkedIn încearcă uneori să stimuleze implicarea prin conţinut care trimite la site-uri maliţioase, a declarat Mike Clifton, vicepreşedinte executiv şi chief information and digital officer la Alorica, o firmă globală de externalizare a serviciilor pentru clienţi.
"De exemplu, le vedem pe cele care se învârt în jurul postărilor şi conţinutului care promovează un eveniment, cum ar fi un seminar web, care utilizează fotografii reale şi informaţii reale ale oamenilor pentru a legitima informaţiile şi a-i determina pe alţii să se înregistreze, adesea pe un site web fals al unei terţe părţi", a spus Clifton.
Infractorii cibernetici se bazează adesea pe o acţiune umană pentru a le da utilizatorilor LinkedIn impresia că profilul fals aparţine unei persoane pe care o cunosc sau că se aflăaproape de cineva pe care îl cunosc. "Acest lucru se întâmplă de ani de zile şi, în acest moment, încă poate eluda chiar şi detectoarele sofisticate de fraudă", a spus Clifton. "Aşa cum le reamintim angajaţilor şi clienţilor noştri, este important să rămâneţi vigilenţi şi să vă implicaţi cu prudenţă în reţelele de socializare pentru a vă proteja informaţiile."
Recrutorii care se bazează foarte mult pe LinkedIn pentru a căuta potenţiali angajaţi pot găsi profiluri false deosebit de problematice, a declarat Akif Khan, vicepreşedinte şi analist la firma de cercetare Gartner.
"În plus, în alte domenii de gestionare a fraudelor - de exemplu, atunci când tranzacţiile suspecte de comerţ electronic sunt analizate manual - agenţii vor căuta pe site-urile de socializare, inclusiv pe LinkedIn, pentru a încerca să vadă dacă [o] persoană are o amprentă digitală credibilă care ar sugera că este o persoană reală şi nu o identitate falsă", a spus Khan.
Gartner observă problema conturilor false pe toate platformele de socializare. "Actorii răi încearcă să creeze identităţi false şi să le facă să pară reale, lăsând o amprentă digitală cu aspect plauzibil pe diferite platforme", a spus Khan.
Provocarea pentru utilizatorii LinkedIn este că profilurile de pe platformele de socializare sunt uşor de creat şi, de obicei, nu sunt verificate în niciun fel. LinkedIn le-a cerut utilizatorilor care întâlnesc pe platformă orice conţinut care pare a fi fals să îl raporteze companiei. Utilizatorii ar trebui să fie atenţi în special la imaginile de profil anormale sau cu un istoric de muncă incomplet, precum şi la alţi indicatori, inclusiv inconsecvenţe în imaginea de profil şi în educaţie.
LinkedIn ia măsuri pentru a rezolva problema conturilor false. Site-ul foloseşte tehnologii precum inteligenţa artificială împreună cu echipe de experţi pentru a elimina conţinutul care încalcă politicile pe care îl detectează înainte ca acesta să fie publicat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: TikTok, dată în judecată de statul american Indiana din cauza unor probleme de securitate
Citește și: WhatsApp lansează avataruri 3D
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele