Meta şi Spotify critică deciziile UE privind confidenţialitatea datelor şi inteligenţa artificială

Companiile din sfera tehnologică critică deciziile Uniunii Europene privind confidenţialitatea datelor şi inteligenţa artificială.

Urmărește
99 afișări
Imaginea articolului Meta şi Spotify critică deciziile UE privind confidenţialitatea datelor şi inteligenţa artificială

Meta şi Spotify critică deciziile UE privind confidenţialitatea datelor şi inteligenţa artificială

Mai multe companii, inclusiv Meta şi Spotify, au criticat joi Uniunea Europeană pentru procesul „fragmentat şi inconsistent” de luare a deciziilor în privinţa protecţiei datelor şi a inteligenţei artificiale, informează AFP.

Companiile, laolaltă cu cercetători şi organizaţii din industrie, au semnat o scrisoare deschisă în care se susţine că Europa riscă să devină din ce în ce mai puţin competitivă în era AI.

Ei cer „decizii armonizate, consistente şi rapide” din partea autorităţilor de protecţie a datelor pentru a permite utilizarea datelor europene în antrenarea modelelor de AI.

Scrisoarea contestă deciziile recente luate în baza Regulamentului General privind Protecţia Datelor (GDPR).

Meta, care deţine Facebook, WhatsApp şi Instagram, şi-a oprit recent planurile de a colecta datele utilizatorilor europeni pentru a antrena modelele AI, în urma presiunilor venite din partea autorităţilor de reglementare.

Meta şi alte companii din tehnologie au amânat lansarea unor produse în UE, invocând lipsa de claritate juridică, iar Google a întârziat la rândul său lansarea unor instrumente AI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici