Microsoft renunţă la HoloLens 2 şi pune capăt aventurii în lumea VR

Microsoft a anunţat recent încetarea producţiei căştilor HoloLens 2, ceea ce marchează o schimbare semnificativă în strategia companiei pentru realitatea augmentată, scrie Microsoft Central.

Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Microsoft renunţă la HoloLens 2 şi pune capăt aventurii în lumea VR

Dispozitivul, lansat în 2019, va continua să primească actualizări de securitate şi corecţii software critice până la 31 decembrie 2027, urmând ca suportul software să înceteze oficial în 2028. HoloLens 2 a fost mult mai avansat decât predecesorul său, dar, cu toate acestea, nu a reuşit să se impună pe o piaţă tot mai competitivă.

Deşi iniţial a atras interesul în spaţiul realităţii virtuale şi augmentate, Microsoft nu a mai arătat progrese notabile în această direcţie.

Potrivit unor surse, divizia HoloLens a fost descrisă de un angajat al companiei ca fiind un „dezastru”. Microsoft a renunţat la dezvoltarea Windows Mixed Reality, semn că gigantul tehnologic îşi realiniază priorităţile.

De asemenea, proiectul de $22 miliarde pentru Armata SUA, Visual Augmentation System (IVAS), a întâmpinat dificultăţi semnificative în timpul testelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici