Mişcare importantă în piaţa smartphone-urile: Huawei renunţă la Android şi lansează propriul sistem de operare

  • Huawei va dezvălui primele sale dispozitive mobile ce vin cu noul sistem de operare Harmony într-un eveniment online difuzat de la sediul său din sudul oraşului Shenzhen.
  • Mişcare vine ca un răspuns la pierderea accesului la serviciile mobile Google venită în urmă cu doi ani, după ce SUA a pus compania chineză de telecomunicaţii pe o listă neagră comercială.
Urmărește
2834 afișări
Imaginea articolului Mişcare importantă în piaţa smartphone-urile: Huawei renunţă la Android şi lansează propriul sistem de operare

Mişcare importantă în piaţa smartphone-urile: Huawei renunţă la Android şi lansează propriul sistem de operare

Noul sistem de operare va avea o misiune deosebit de dificilă: să spargă duopolul deţinut de sistemele iOS de la Apple şi Android de la Google. Nu este prima companie care încercă acest lucru. În trecut sistemul de la Blackberry, Windows Phone de la Microsoft şi Amazon Fire au încercat, dar au eşuat.

Cel mai mare furnizor din lume de echipamente pentru staţiile de telecomunicaţii şi alte echipamente de reţea, Huawei a intrat în activitatea telefoanelor mobile în 2003, folosind Android. A devenit unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume împreună cu Samsung şi Apple - ocupând pe scurt timp primul loc anul trecut - determinat de cererea şi vânzările pe pieţele emergente.

Şi în România, compania are o cotă de piaţă importantă în cea ce priveşte telefoanele mobile. Potrivit datelor de la Canalys ocupă poziţia a cincea în privinţa vânzărilor în primul trimestru. Pe primul în ţară este Samsung, urmat de Xiaomi, Apple şi OPPO.

Sancţiunile impuse companiei de SUA fac ca telefonele Huawei să vină fără serviciile Google sau aplicaţii precum Facebook, Instagram, Twitter. 

Analiştii spun provocare imediată pentru noul sistem de la Huawei sunt aplicaţii. Compania va trebui să convingă suficienţi dezvoltatorii să îşi reprogrameze aplicaţiile pentru a rula pe sistemul de operare Harmony.

Analiştii spun că problema aplicaţiilor nu ar trebui să influenţeze piaţa intenă. Huawei are o cotă de piaţă imensă şi un meniu propriu de aplicaţii, care sunt în mare parte concepute pentru utilizatorii chinezi. Dar perspectivele sale globale se pot estompa dacă negocicerile cu dezvoltatorii de aplicaţii nu dau rezultatele dorite.

Huawei sub sanţiuni

Accesul produselor Huawei la tehnologiile americane esenţiale, inclusiv serviciile mobile Google şi unele cipuri de computer necesare pentru alimentarea dispozitivelor sale este limitată după ce SUA a inclus-o pe o listă neagră. Guvernul american a acuzat Huawei că ajută China în spionaj - o acuzaţie pe care compania o neagă vehement.

Includerea Huawei pe lista neagră a restricţionat afacerile pe care companiile americane le pot face cu producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii şi smartphone-uri. Mişcare a fost o lovitură puternică pentru Huawei, care s-a bazat pe tehnologii din SUA.

Sacţiunile au lovit puternic şi vânzările campaniei care a ieşit din top cinci la nivel mondial anul trecut, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Canalys. Huawei ocupă în prezent al şaptelea loc la nivel mondial şi al treilea în China, după o scădere cu 50% a livrărilor de smartphone-uri în primul trimestru al acestui an comparativ cu anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici