NASA se pregăteşte să lanseze o misiune către Europa, luna lui Jupiter, în căutarea vieţii

NASA va lansa misiunea Europa Clipper pe 10 octombrie pentru a explora luna Europa a lui Jupiter, căutând condiţii care să susţină viaţa.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului NASA se pregăteşte să lanseze o misiune către Europa, luna lui Jupiter, în căutarea vieţii

NASA se pregăteşte să lanseze o misiune către Europa, luna lui Jupiter, în căutarea vieţii

NASA se pregăteşte să lanseze, pe 10 octombrie, misiunea Europa Clipper, destinată explorării lunii Europa a lui Jupiter, în căutarea condiţiilor necesare susţinerii vieţii. Misiunea va fi lansată de la Kennedy Space Center din Florida, cu ajutorul rachetei Falcon Heavy de la SpaceX, scrie ABC News.

Investiţia totală a NASA în această misiune se ridică la aproximativ 5,2 miliarde de dolari şi se desfăşoară pe parcursul a aproape două decenii, între 2015 şi 2034. Europa, a patra lună ca mărime a lui Jupiter şi are un ocean sărat sub crustă.

Obiectivul principal al misiunii este de a determina dacă acest ocean subteran conţine compuşi organici şi surse de energie capabile să susţină viaţa. NASA estimează că zborul către Europa va dura aproximativ cinci ani şi jumătate, iar sonda va efectua aproximativ 50 de zboruri de aproximare la altitudini de 16 mile deasupra suprafeţei pentru a colecta date despre mediu.

În plus, sonda trebuie să reziste unei radiaţii extrem de intense, cauzată de câmpul magnetic al lui Jupiter, care este de 20.000 de ori mai puternic decât cel al Pământului. Dacă totul decurge conform planului, misiunea se va încheia în iunie 2034.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici