Doar 15% dintre europeni ştiu cum să utilizeze inteligenţa artificială pentru a-şi îmbunătăţi viaţa

Un studiu recent făcut pe un eşantion de 11.000 de europeni dezvăluie că, deşi 90% susţin că înţeleg într-o oarecare măsură inteligenţa artificială (IA), doar 15% ştiu cum să o folosească pentru a-şi îmbunătăţi viaţa.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Doar 15% dintre europeni ştiu cum să utilizeze inteligenţa artificială pentru a-şi îmbunătăţi viaţa

Doar 15% dintre europeni ştiu cum să utilizeze inteligenţa artificială pentru a-şi îmbunătăţi viaţa

Conform unui sondaj Samsung, realizat în iulie, 53% dintre europeni doresc ca inteligenţa artificială să le simplifice viaţa, în special prin automatizarea treburilor casnice, precum curăţenia.

Totodată, 42% vor o conectare mai eficientă între dispozitivele inteligente de acasă.

Studiul reflectă, de asemenea, un interes crescut pentru personalizarea IA în domenii precum sănătatea, divertismentul şi gestionarea timpului.

Chiar dacă interesul pentru IA în domeniul sănătăţii este în creştere, există încă o doză de scepticism. Doar 17% dintre cei care nu folosesc gadgeturi inteligente de sănătate ar fi dispuşi să le încerce. De asemenea, în timp ce mulţi îşi doresc ca IA să ofere o experienţă vizuală şi audio mai bună, 28% nu sunt interesaţi de funcţii IA în acest domeniu, ceea ce indică o potenţială lipsă de conştientizare a beneficiilor pe care inteligenţa artificială le poate aduce.

Studiul subliniază şi diferenţele culturale: doar 11% dintre britanici se simt încrezători în utilizarea IA, faţă de 23% dintre polonezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici