Oamenii de ştiinţă au noi informaţii despre existenţa apei pe Lună

O nouă analiză a hărţilor mineralogice arată că apa şi hidroxilul se găsesc în mai multe locuri de pe Lună, inclusiv în zonele cu expunere directă la Soare, ceea ce sugerează posibile surse de apă pentru viitorii astronauţi.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au noi informaţii despre existenţa apei pe Lună

Sursa foto: Pexels

O nouă analiză a hărţilor mineralogice a arătat prezenţa apei şi hidroxilului, o moleculă formată din hidrogen şi oxigen, în diverse locuri de pe Lună, inclusiv în zonele ecuatoriale. Descoperirea are implicaţii semnificative atunci când vorbim despre înţelegerea istoriei geologice a Lunii şi pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman, scrie publicaţia Science Alert, potrivit unui studiu publicat iniţial pe The Planetary Science Journal.

Planetologul Roger Clark, de la Institutul de Ştiinţe Planetare, a declarat că astronauţii ar putea găsi apă chiar şi în apropierea ecuatorului, contrar părerilor anterioare care indicau că aceasta se află doar în regiunile polare.

„Cunoaşterea locurilor unde se află apa nu doar că ajută la înţelegerea istoriei geologice lunare, dar indică şi unde ar putea găsi astronauţii apă în viitor”, a explicat Clark, potrivit sursei citate.

Datele au fost obţinute de la instrumentul Moon Mineralogy Mapper (M3) al misiunii Chandrayaan-1, care a orbitat Luna între 2008 şi 2009. Analizele au arătat că, deşi apa lichidă nu există pe suprafaţa lunară, apa este prezentă în rocile şi solul lunar, având o concentrare mai mică în mările lunare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici