- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (27.03.2024, 14:36)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O companie din China vrea să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene
O companie din China va încerca să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene. Compania a achiziţionat tehnologia folosită într-un zbor din 2021 din Slovacia. Cei implicaţi nu au prezentat detalii despre tranzacţie sau despre scopurile finale ale proiectului.
Urmărește
271 afișări
Sursa foto: X
Tehnologia din spatele unei maşini zburătoare, dezvoltată işi testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, potrivit BBC.
Alimentată de un motor BMW cu combustibil normal, maşina AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind piste pentru decolare şi aterizare. În timpul testului, a durat puţin peste două minute pentru a se transforma dintr-o maşină într-un avion.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul central în Cangzhou, a achiziţionat drepturi exclusive de fabricare şi utilizare ale AirCar. Zona în care va fi fabricată maşina zburătoare nu a fost dezvăluită, dar s-a anunţat că firma a construit un aeroport şi şcoală de zbor.
Spre deosebire de alte prototipuri, AirCar nu decolează şi nu aterizează pe verticală şi are nevoie de o pistă. De aceea rămâne de văzut cum vor reuşi chinezii să depăşească obstacolele privind infrastructura, reglementarea şi acceptarea publică a tehnologiei.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe