- Home
- Tehnologie
- (28.09.2023, 01:04)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă descoperire îi şochează pe oamenii de ştiinţă: antimateria se comportă în mod straniu în faţa gravitaţiei
- Cercetătorii au descoperit că antimateria, opusul materiei, cade în jos sub efectul gravitaţiei, la fel ca materia.
- Antimateria a fost creată împreună cu materia în Big Bang, dar nu se ştie de ce nu s-au anihilat reciproc.
- Studiul deschide noi perspective pentru a explora diferenţele dintre materie şi antimaterie şi pentru a înţelege originea Universului.
Urmărește
3453 afișări
Bing AI
Cercetătorii au făcut o descoperire cheie despre antimaterie, o substanţă misterioasă care era abundentă de când Universul s-a format după Big Bang.
Antimateria este opusul materiei, din care sunt făcute stelele şi planetele. Ambele au fost create în cantităţi egale în Big Bang, care a format Universul nostru.
În timp ce materia este peste tot, opusul ei este acum foarte greu de găsit. Ultimul studiu a descoperit că cele două răspund la gravitaţie în acelaşi mod.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
De ani de zile, fizicienii se străduiesc să descopere diferenţele şi asemănările dintre ele, pentru a explica cum a apărut Universul.
Antimateria, când e atrasă de gravitaţie, în loc să cadă, se ridică.....sau aşa ar fi trebuit să fie.
Ultima descoperire demontează tot ceea ce ştim despre fizică.
Ei au confirmat acum pentru prima dată că atomii de antimaterie cad în jos. Dar departe de a fi un capăt de drum ştiinţific, acest lucru deschide uşile către noi experimente şi teorii. De exemplu, cade la aceeaşi viteză?
În timpul Big Bang-ului, numai energia exista, potrivit BBC.
Pe măsură ce universul s-a răcit şi s-a extins, au fost produse particule de materie şi antimaterie.
Oamenii de ştiinţă au măsurat proprietăţile particulelor şi antiparticulelor cu o precizie extrem de mare şi au constatat că ambele se comportă identic.
Deci, dacă antimateria şi materia au fost create în cantităţi egale şi se comportă identic, toată materia şi antimateria create la începutul timpului ar fi trebuit să se anihileze la contact, lăsând în urmă nimic altceva decât lumină.
De ce nu au făcut-o este unul dintre marile mistere ale fizicii şi descoperirea diferenţelor dintre cele două este cheia pentru a-l rezolva.
Cumva materia a învins antimateria în acele prime momente ale creaţiei. Cum răspunde la gravitaţie, poate deţine cheia, potrivit dr. Danielle Hodgkinson, membru al echipei de cercetare de la Cern din Elveţia, cel mai mare laborator de fizică a particulelor din lume.
„Nu înţelegem cum Universul nostru a ajuns să fie dominat de materie şi de aceea ne motivează experimentele noastre”, mi-a spus ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi au plecat de pe Staţia Spaţială spre Pământ
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele