- Home
- Tehnologie
- (04.11.2020, 15:17)
- Catalin Rosioru
O nouă metodă de conectare a creierului la computer: prin vasele de sânge. Primele teste s-au încheiat cu succes
- Compania Synchron a dezvoltat un stent care poate prelua semnalele creierului
- E o metodă alternativă interfeţei prezentate de Neuralik-ul lui Elon Musk
- Primele teste cu noua tehnologie, pe doi pacienţi, s-au încheiat cu succes
Urmărește
2790 afișări
De câţiva ani a început o adevărată goană pentru conectarea creierului la computer. Universitatea din Ohio a prezentat acum doi ani un implant care poate ajuta persoanele paralizate să se mişte din nou. Anul acesta, Elon Musk a promis prima interfaţă creier-computer, dar ne-a prezentat un porc.
Acum, compania Synchron propune o metodă alternativă faţă de introducerea de electrozi direct în creier. Metoda lor implică aplicarea unor stenturi cu senzori pe vasele de sânge care duc la creier. Şi au sărit la jugulară, la propriu. Pentru doi pacienţi, stenturile au fost introduse prin jugulară până la un vas de sânge apropiat de zona cortexului. După câteva săptămâni, pacienţii puteau mişca cursorul pe ecranul unui computer şi puteau da click cu gândul.
„Putem trimite semnalul către un device electronic, ca mouse-ul unui computer, sau orice tip de braţ robotic şi, în cele din urmă, să-l aplicăm unui exo-schelet. Ideea noastră a fost să evităm operaţiile pe creier deschis, folosind vasele de sânge ca să ajungem în zonele creierului care răspund de mişcare”, spune Dr. Thomas Oxley, neurolog.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
Tánczos Barna: România se poate baza pe o creştere economică solidă
-
Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
-
Un avion cu şase persoane la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Philadelphia
Poate te întrebi de ce toată lumea vrea să ne culpeze la computer. O explicaţie ar fi înţelegerea modului de funcţionare al creierului.
„Nu putem înţelege un sistem până nu-l vom construi, să-l putem manipula prin intermediul unui computer şi să-i înţelegem toate părţile componente”, explică David Eagleman, neurolog, Universitatea Stanford.
„Maparea întregului creier uman ar necesita o flotă de microscoape electronice şi decenii ca să avem o imagine. Evident, tehnologia va trebui să se schimbe, poate nu radical, dar măcar ca ordin de mărime”, spune şi Kenneth Hayworth, preşedintele Societăţii pentru Conservarea Creierului .
Poate că unii cercetători vor vrea să descopere tinereţe veşnică, dar sunt aplicaţii mult mai necesare, precum combaterea bolilor psihice, tratarea tumorilor, a paraliziei, epilepsiei sau a dependenţelor.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Mănânci Nutella sau Fineti din comerț? Dragoș Pătraru ne spune din ce e făcută crema de CACAO, de fapt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:38
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
astăzi, 13:30
18 soldaţi paramilitari, ucişi de militanţi în sud-vestul Pakistanului