- Home
- Tehnologie
- BUCURESTI, (15.01.2020, 14:32)
- Teona Tomoiaga
Pentru fiecare persoană de pe Pământ vor fi conectate la internet şase dispozitive în 2023
Până în 2023, 49 miliarde de dispozitive vor fi conectate la Internet, noi tehnologii urmând să fie dezvoltate în următorul deceniu, conform unui studiu al companiei Cisco, care activează în domeniul tehnologiei.
Urmărește
709 afișări
Pentru fiecare persoană de pe Pământ vor fi conectate la internet şase dispozitive în 2023
“În următorul deceniu noi tehnologii vor fi dezvoltate, de la realitate virtuală şi augmentată, la streaming 16K, AI, tehnologii radio 5G, Wi-Fi 6, calculatoare cuantice, securitate cibernetică adaptivă şi predictivă, vehicule autonome şi IoT inteligent. Poate la fel de importante sunt aplicaţiile şi tehnologiile la care nu s-a gândit nimeni încă. Aceste aplicaţii de generaţie viitoare vor creşte complexitatea, dincolo de capacităţile pe care actuala infrastructură de internet le poate susţine în mod viabil. În noul deceniu, trebuie regândită şi reinventată infrastructura Internetului. Internetul trebuie să devină mai rapid, mai scalabil, mai rentabil, mai simplu de gestionat şi sigur”, se notează în studiu.
Potrivit celei mai recente analize a AppDynamics App Attention Index, utilizarea serviciilor digitale a evoluat până la a deveni un comportament uman inconştient – un „Reflex digital”. În trecut, consumatorii au luat decizia conştientă de a utiliza un serviciu digital pentru a realiza o sarcină sau activitate. Astăzi, majoritatea (71%) dintre respondenţi recunoaşte că serviciile digitale fac parte din viaţa lor de zi cu zi.
Cercetarea arată că oamenii vor întoarce repede spatele brandurilor ale căror aplicaţii nu oferă o experienţă premium. În cazul unor probleme de performanţă, consumatorii vor apela la concurenţă (49%) sau îi vor descuraja activ pe ceilalţi să folosească un serviciu sau un brand (63%), fără să ofere brandului respectiv şansa de a aduce îmbunătăţiri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Prin urmare, în 2020 şi anii care vor urma, companiile trebuie să acorde atenţie la toleranţa zero a consumatorilor faţă de orice altceva decât experienţe digitale uşoare, rapide şi speciale. Acest lucru va da o importanţă deosebită capacităţii de a analiza datele privind performanţa aplicaţiei în timp real, de a găsi blocaje şi de a permite acţiune imediată.
Totodată, securitatea reactivă, care adresează problemele numai pe măsură ce încep să afecteze sistemele, nu mai este suficientă. Organizaţiile trebuie să se adapteze la noua realitate din jurul „Zero Trust” şi să prevadă ameninţările.
Threat hunting este o practică de securitate ce va juca un rol din ce în ce mai mare în securitatea organizaţiilor. În timp ce abordările tradiţionale răspund de obicei la alerte după detectarea unei activităţi potenţial dăunătoare, threat hunting nu se limitează la pericolele cunoscute şi analizează ameninţările
"Reţelele nu au fost niciodată mai importante pentru companii. Rolul lor s-a extins cu mult peste conectarea dispozitivelor şi locaţiilor. Astăzi, reţeaua joacă un rol esenţial în re-imaginarea aplicaţiilor, securizarea datelor, transformarea infrastructurii şi responsabilizarea echipelor. În ultimii ani, la nivelul industriei discuţiile s-au concentrat asupra rolului reţelelor Software-defined (SDN), ca etapă importantă în evoluţia reţelei. SDN aduce multe avantaje, inclusiv gestionare centralizată şi securitate, flexibilitate şi costuri de operare reduse", mai relevă studiul.
În domeniul IT, deficitul de competenţe de business va fi resimţit cel mai acut. Găsirea talentelor continuă să fie provocarea nr. 1 cu care se confruntă liderii IT în prezent.
Conform unui sondaj Cisco efectuat în rândul a 600 de factori de decizie IT şi de business, 93% susţin că se confruntă cu un decalaj de talente atât de grav încât acest lucru încetineşte transformarea afacerii lor. Directorii IT şi de business au fost de acord că cea mai mare problemă cu care se confruntă liderii din tehnologie este lipsa cunoştinţelor de afaceri. În consecinţă, prioritatea în recrutare pentru managerii IT şi de business o reprezintă selectarea angajaţilor cu abilităţi tehnice şi de afaceri, relatează sursa precizată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe