Primul bug din istorie a avut loc acum 73 de ani. Cum a luat naştere termenul

  • Pe 9 septembrie 1947 cercetătorii de la Universitatea Harvard au găsit o molie într-un computer
  • Această a stricat un releu al calculatorului Mark II şi astfel a luat naştere termenul "bug"
  • Mark II era un computer electromecanic construit de Harvard şi finanţat de Marina Americană
Urmărește
1753 afișări
Imaginea articolului Primul bug din istorie a avut loc acum 73 de ani. Cum a luat naştere termenul

Primul bug din istorie a avut loc acum 73 de ani. Cum a luat naştere termenul

Te-ai întrebat vreodată de unde vine termenul de bug la computer? Ei bine, povestea a început pe 9 septembrie 1947. Atunci, cercetătorii de la Universitatea Havard au avut o problemă la un releu al computerului Mark II. Grace Hopper, membră a echipei de programare, a notat incidentul.

 
GRACE HOPPER - CERCETĂTOR HARVARD ÎN 1947:
 
"Într-o noapte, computerul Mark II s-a oprit şi când am mers să vedem problema am găsit o molie imensă, de 10 centimetri. Era prinsă într-unul dintre releele care s-au ars. Am scos molia şi am pus-o în jurnal şi am izolat cu bandă adezivă circuitul ars" povestea Hopper.
 
Aşa a avut loc primul bug din istorie. Termenul era folosit de ingineri pentru a descrie o eroare a unei maşinării încă de pe vremea lui Thomas Edison, însă după incidentul de la Havard a căpătat un nou sens folosit şi în prezent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici