Raportul Microsoft Digital Defense arată că hackerii sunt din ce în ce mai sofisticaţi

  • Microsoft a publicat raportul cu tendinţele în securitate cibernetică
  • 13 miliarde de e-mailuri rău intenţionate şi suspecte au fost blocate
  • Hackerii au dezvoltat metode din ce în ce mai sofisticate
Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Raportul Microsoft Digital Defense arată că hackerii sunt din ce în ce mai sofisticaţi

Raportul Microsoft Digital Defense arată că hackerii sunt din ce în ce mai sofisticaţi

Vrei să ştii ce mai urmăresc hackerii? Microsoft a publicat raportul anual, Digital Defense Report, din care afli tendinţele în securitate cibernetică ale anului trecut. Peste 13 miliarde de e-mailuri rău intenţionate şi suspecte au fost blocate, dintre care peste 1 miliard erau URL-uri create pentru atacuri de tip phishing. Ransomware-ul a fost cel mai folosit în atacarea companiilor în perioada octombrie 2019 - iulie 2020.

Actorii statali au mizat pe atacuri de tip reconnaissance, colectarea datelor de identificare, programe malware şi exploatările reţelei virtuale private.

Ameninţările asupra dispozitivelor smart în prima jumătate a anului 2020 au înregistrat o creştere cu 35% faţă de a doua jumătate a anului 2019.

Hackerii au devenit din ce în ce mai mai sofisticaţi, folosind tehnici care îi fac mai greu de detectat şi care ameninţă chiar şi cele mai experimentate ţinte.

Alex Bălan, de la Bitdefender îţi dă câteva exemple despre noile metode ale hackerilor.

ALEX BĂLAN, Bitdefender: De exemplu, când a început coronavirusul, în februarie, să se răspândească, unul dintre cei mai prevalenţi viruşi era unul care se numea CoronavirusLiveMap. Toată lumea căuta să vadă acea hartă interactivă cu coronavirus şi ce şi-au zis? Dacă toată lumea o caută, hai să le-o dăm noi. Şi era, din păcate, dacă-mi aduc aminte bine, un virus de tip ransomware. Cripta toate datele de pe sistem şi cerea bani.  Apoi au început să apară campaniile pe email sau prin documente Office.  De exemplu, HR dă un mail către organizaţie şi spune aceasta este lista cu colegii infectaţi cu Covid. Apăi, Doamne iartă-mă, este atât de interesantă această informaţie încât tentaţia este imensă de a deschide acel document. Şi dacă acel document dă mesaje de eroare şi spune trebuie să dai click aici şi aici şi aici, ca să pot accesa această informaţie, din păcate foarte mulţi oameni o fac. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici