- Home
- Tehnologie
- (06.10.2020, 16:58)
- Mădălina Bucur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România nu duce lipsă de idei inovative. La Braşov a fost creat primul lift anticovid cu sistem modular de purificare a aerului
- Pandemia vine şi cu idei inovative.
- Primul lift anticovid cu sistem modular de purificare a aerului a fost creat de o mână de ingineri români de la Elmas, din Braşov.
- Pufiricarea aerului din cabină durează 5 minute.
Urmărește
403 afișări
FOTO: elmas.ro
În 6 luni a fost făcut prototipul perfect funcţional după complexe teste făcute de cercetătorii din cadrul companiei. Cinci minute durează pufiricarea aerului din cabină, 2.8 metri cubi de aer. Un astfel de sistem costă 1,5 la sută din valoarea elevatorului.
„Ideea a venit spontan, mai bine zis forţată de împrejurările din luna martie, deci apariţia pandimiei şi declararea pandemiei. Produsul se conformează la nivelul de iluminare din spectrul ultraviolet UVC pentru a neutraliza virusul SARS COV 2. Se neutrlizează AND ul virusului, ei rămâne practic, dar rămân bucăţele din el, nu mai este infecţios”, spune Ciprian Dascălu, inginer în cadrul departamentului de cercetare şi dezvoltare ELMAS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
„Aerul din interiorul cabinei este asiprat, dezinfectat şi revine în cabină în partea de jos a ascensorului.” Întrebat dacă este nevoie să oprim liftul, din când în când, pentru această purificare, Ciprian Dascălu răspunde: „Sistemul merge continuu. nu trebuie să aştepte, persoanele pot urca în lift, pot circula cu el fără să simtă că este altceva decât până acum.”
Ne mândrim cu aşa invenţie românească, dar recunoaştem şi lipsurile de pe piaţa din ţară. Oamenii aceştia au fost nevoiţi să comande până la cea mai mică piuliţă din Europa şi au avut întârzieri la livrare. Genial era să găsească materia primă în ţară.
Cei de la Elmas mi-au dezvăluit secretul ascensorului anticovid şi mi-au spus că şi în America sau China cercetătorii de acolo au găsit şi ei diverse soluţii când vine vorba de ascensoare anticovid, dar cu ce se diferenţiaza românii noştri sunt aceste sisteme amplasate în exteriorul liftului. Aici beneficiul este că ascensorul poate fi utilizat nonstop, fără pauza pentru dezinfectare. Acele lampi UV nu au niciun contact cu oamenii, aşa că nu exista risc să provoace arsuri la ochi sau piele. Iar sistemul de purificare a aerului poate fi ataşat la orice lift nou sau vechi, e un sistem modular. Pentru acest prototip munca a fost de durată şi au fost implicaţi oameni din mai toate departamentele din firma. De la cercetare şi dezoltare la proiectare, execuţie şi marketing. E o mândrie să apari cu un produs inovativ. Mai cu seamă că el poate fi folosit şi după ce scăpăm de pandemie. Purifică aerul de virusuri, bacterii şi fungi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe