- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (17.12.2024, 14:46)
- Cosmin Pirv
Românii au consumat zilnic peste 400 MB de internet mobil, în primul semestru din 2024
Românii au consumat zilnic peste 400 MB de internet mobil şi aproape 3 GB de internet fix, în prima jumătate a anului 2024, arată datele statistice prezentate marţi de ANCOM.
Urmărește
56 afișări
Românii au consumat zilnic peste 400 MB de internet mobil, în primul semestru din 2024
Potrivit unui comunicat al ANCOM; numărul conexiunilor 5G a ajuns la aproape 2,9 milioane, iar o treime dintre conexiunile de internet fix oferă viteze Gigabit (2,2 milioane de conexiuni de cel puţin 1 Gbps).
Traficul total de internet fix a crescut cu 7%, cel mobil cu 5%, cu un trafic mediu lunar pe locuitor de aproape 100 GB (87 GB internet fix şi 12 GB internet mobil), conform raportului de date statistice aferent primului semestru al anului 2024.
În ceea ce priveşte internetul fix, numărul total de conexiuni a ajuns la aproape 6,7 milioane (+2%), peste 95% permiţând viteze care depăşesc 100 Mbps, în timp ce 33% dintre conexiuni (2,2 milioane, în creştere cu +7%) permit viteze de cel puţin 1 Gbps. Traficul mediu lunar pe locuitor a ajuns la 87 GB (+7%), respectiv 2,9 GB/zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
-
Gigantul francez al produselor de lux LVMH a redevenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit Novo Nordisk
La nivel naţional, rata de penetrare la 100 de gospodării a depăşit 81% (87% în mediul urban şi 74% în mediul rural), păstrându-se ritmul de creştere înregistrat în perioada anterioară: +3% pentru numărul de conexiuni din mediul rural şi +1% în mediul urban
În ceea ce priveşte internetul mobil, numărul total de conexiuni active (21,3 milioane) a rămas aproape constant (-1%), dintre care 85% permit tehnologia 4G şi/sau 5G (18,1 milioane), dar numărul conexiunilor 5G a crescut cu 25% în prima jumătate a anului, ajungând la 2,9 milioane (13% din total); astfel, 12% din traficul de internet mobil a fost realizat prin 5G.
Aproximativ 20,5 milioane de conexiuni au fost realizate prin telefonul mobil, restul fiind prin intermediul unui modem/card/USB. Traficul mediu lunar pe locuitor a fost de 12 GB (+5%), aproximativ 400 MB/zi.
Datele ANCOM arată că 22,8 milioane de cartele SIM de telefonie mobilă sunt active (-3%), dintre care 72% pe bază de abonament şi 28% pe bază de cartele preplătite. Creşterea numărului de cartele SIM pe bază de abonament (+0,5 milioane) a compensat parţial scăderea numărului de utilizatori pe bază de cartele preplătite (-1,3 milioane).
Traficul total de voce (29,8 miliarde minute) a înregistrat o uşoară creştere (+1%) după 4 ani de scăderi consecutive, în timp ce traficul mediu lunar efectuat de un locuitor a fost de 4 ore şi 20 minute
De asemenea, numărul abonaţilor la servicii de retransmisie TV se menţine la valoarea de 7,8 milioane. Continuă preferinţa utilizatorilor de a migra către serviciile de retransmisie prin cablu (+2%, până la 6,9 milioane de abonaţi) în detrimentul serviciilor prin satelit/DTH (-12%).
Veniturile din sectorul telecom au înregistrat o scădere cu 5% în prima jumătate a anului 2024, atingând o valoare de 8,2 miliarde lei (aproximativ 1,6 miliarde euro), evoluţia fiind determinată de scăderea tarifelor reglementate pentru terminarea apelurilor, precum şi de o fuziune prin absorbţie. Internetul (fix şi mobil) a generat 39% din totalul veniturilor, urmat de telefonia mobilă 30%, retransmisia programelor TV 15% şi telefonia fixă 8%.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Viktor Orbán blochează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce soluții are UE
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cea mai cunoscută fotografie cu Mihai Eminescu. A fost făcuta la Praga și a devenit „imaginea” poetului
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe