Rusia raportează o pierdere de presiune pe nava cargo andocată la staţia spaţială internaţională

Agenţia spaţială rusă a raportat sâmbătă o pierdere inexplicabilă de presiune la o navă cargo andocată la Staţia Spaţială Internaţională, dar a precizat că nu există nicio ameninţare pentru echipaj, scrie Reuters.

Urmărește
3235 afișări
Imaginea articolului Rusia raportează o pierdere de presiune pe nava cargo andocată la staţia spaţială internaţională

Sursa Foto - NASA

Roscosmos a precizat că specialiştii de la controlul misiunii au detectat o depresurizare în sistemul de răcire al navei cargo Progress MS-21, care urmează să se desprindă de ISS pe 18 februarie.

Nava a fost izolată de restul staţiei, iar motivul este în curs de investigare, a precizat aceasta.

"Regimul de temperatură şi presiunea de la bordul ISS sunt normale, nimic nu ameninţă viaţa şi sănătatea echipajului, iar aceştia se simt bine", a precizat Roscosmos.

Aceasta a fost cea mai recentă problemă care a afectat îmbătrânita ISS, după ce în decembrie a avut loc o scurgere de lichid de răcire pe o navă spaţială Soyuz MS-22 andocată la staţie.

NASA a precizat că specialiştii săi îi ajută pe omologii lor ruşi să depaneze ultima scurgere.

Navele Soyuz sunt folosite pentru a transporta echipajul spre şi dinspre staţie, în timp ce navele Progress livrează echipamente şi provizii. O altă navă Progress, MS-22, a andocat cu succes cu ISS mai devreme sâmbătă.

Problema cu Soyuz a forţat trei dintre membrii actualului echipaj de pe staţie - ruşii Serghei Prokopyev şi Dmitri Petelin şi astronautul NASA Frank Rubio - să îşi prelungească misiunea. Ei se vor întoarce acum pe Pământ cu un Soyuz pe care Rusia urmează să îl lanseze pe 20 februarie.

Rusia şi Statele Unite continuă să colaboreze îndeaproape în ceea ce priveşte ISS, în ciuda daunelor grave aduse relaţiilor lor de invazia Rusiei în Ucraina. În acest moment, la bord se află şapte membri ai echipajului - trei americani, trei ruşi şi un japonez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici