Strategie de securitate cibernetică pentru cipuri, proteze şi aparate auditive

Specialiştii companiei Kaspersky dezvoltă o politică de securitate cibernetică pentru dispozitivele bionice. Este vorba despre implanturile de cip, protezele bionice ale membrelor şi organelor interne, protezele vizuale şi aparatele auditive.

Urmărește
186 afișări
Imaginea articolului Strategie de securitate cibernetică pentru cipuri, proteze şi aparate auditive

Strategie de securitate cibernetică pentru cipuri, proteze şi aparate auditive

Compania este una dintre primele organizaţii care au abordat fenomenul de augmentare umană, prezentând o strategie de securitate cibernetică. Documentul îşi propune să îmbunătăţească forţa de muncă, luând în considerare securitatea angajaţilor, atunci când folosesc dispozitive bionice la birou.

Demersul a pornit de la temerea că dispozitivele pot fi vulnerabile în condiţiile în care acestea sunt folosite din ce în ce mai mult.

„Dezvoltată de experţii în securitate Kaspersky, politica guvernează procedurile de utilizare a dispozitivelor bionice în cadrul companiei şi îşi propune să reducă riscurile asociate securităţii cibernetice în procesele de business. Documentul propus acoperă întreaga infrastructură a companiei şi toate unităţile sale operaţionale. Ca urmare, se aplică sistemului de control al accesului, precum şi proceselor de administrare, proceselor de întreţinere şi utilizării sistemelor automate. Politica urmează să fie aplicată atât angajaţilor, cât şi personalului temporar, dar şi angajaţilor părţilor terţe care prestează servicii contractuale către companie. Toţi aceşti factori urmăresc să sporească securitatea cibernetică a infrastructurii corporative la un nivel mai larg”, anunţă reprezentanţii companiei.

Politica de securitate cibernetică iniţiată de Kaspersky oferă o serie de procese de standardizare, sporind securitatea şi permiţând o mai bună includere a angajaţilor care folosesc dispozitive bionice atunci când sunt la birou. Unul dintre obiective include asigurarea confidenţialităţii digitale a dispozitivelor, determinarea diferitelor niveluri de drepturi de acces la informaţiile stocate şi atenuarea oricăror ameninţări legate de sănătatea umană.

Dispozitivele bionice vizate de politica de securitate cibernetică includ implanturi de cip, proteze bionice ale membrelor şi organelor interne şi organe senzoriale artificiale precum protezele vizuale şi aparatele auditive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici