Supremaţia roboţilor. Roboţii umanoizi pot deja să se deplaseze, să comunice, să danseze, să muncească şi să facă sex

De la Atlas şi Tesla Bot la Sophia şi Harmony.

Urmărește
5749 afișări
Imaginea articolului Supremaţia roboţilor. Roboţii umanoizi pot deja să se deplaseze, să comunice, să danseze, să muncească şi să facă sex

Sursa Foto - Hepta 

RealDoll - oamenii vor ajunge să se căsătorească cu roboţi sexuali 

RealDoll este o păpuşă sexuală în mărime naturală (considerată şi un manechin) fabricată de Abyss Creations din Las Vegas, Nevada şi vândută în întreaga lume. Are un schelet din PVC articulabil, cu îmbinări de oţel, acoperit cu piele de silicon şi funcţionează cu baterii încărcabile. 

RealDolls sunt concepute pentru a recrea aspectul, textura şi greutatea corpului uman feminin şi masculin ca să simuleze actele sexuale, dar şi să comunice.  

Un RealDoll poate să vorbească senzual sau murdar, să reţină numele partenerilor,  să aibă 18 personalităţi programabile, să sărute,  să ofere nopţi de sex sălbatic,  dar şi să stea la dezbateri academice. Are încărcat tot conţinutul Wikipedia în memorie şi cunoaşte 5 limbi străine. Dacă este conectat la internet, poate de exemplu să fie la curent cu toate ştirile din sport sau meteo.  

Păpuşa Harmony poate fi achiziţionată la un preţ de 6000 dolari. Clienţii pot să personalizeze robotul sexual după gusturile lor şi să aleagă tipul de perucă, culoarea părului, a pielii şi a ochilor, machiajul, mărimea sânilor şi dimensiunea organelor genitale. 

Anul trecut, un culturist s-a însurat cu un sex doll robotic pe nume Margo. Pare bizar, dar tot mai mulţi bărbaţi singuri, dar şi cei însuraţi,  aleg să întreţină relaţii serioase cu păpuşi sexuale. 

Un expert în inteligenţa artificială,  David Levy, prevestea în 2017 că oamenii vor ajunge să se căsătorească cu roboţi în 2050, dar pandemia de COVID şi tendinţa de însingurare tot mai crescută în rândul generaţiei mileniale accelerează realizarea acestei prevestiri. 

Robotul expresiv care te poate binedispune după o zi proastă 

În 2022 a fost dezvăluit robotul cu expresii faciale ce ne aduce aminte de filmul I, Robot (2004)

Robotul acesta ar putea fi util pentru persoanele singuratice şi depresive care nu se pot integra în societate. Robotul ar putea fi un psiholog ideal, o bonă sau un bun profesor. 

 

Tesla Bot - muncitorul sau şoferul viitorului?

Dezvoltat de compania miliardarului Elon Musk,va intra în producţie până în 2023 şi va putea în cele din urmă să îndeplinească „orice sarcină periculoasă, plictisitoare şi repetitivă pe care oameni nu vor să o facă”. 

Tesla Bot va măsura 173 cm înălţime şi greutatea va fi de 57 kg şi va fi „controlat de acelaşi sistem AI pe care Tesla îl dezvoltă pentru maşinile sale electrice şi autonome".    

 

Sophia - primul robot cetăţean al Arabiei Saudite 

Sophia este un robot umanoid dezvoltat de către compania Hanson Robotics din Hong Kong. Ea a fost concepută pentru a învăţa comportamentul uman şi a se adapta la societate ca să lucreze oameni. A fost intervievată în întreaga lume.

În octombrie 2017, ea a devenit cetăţean al Arabiei Saudite, fiind primul robot care a primit vreodată cetăţenia unei ţări.

Actorul Will Smith a încercat să o curteze fără succes, robotul demonstrând că are o inteligenţă artificială cu o personalitate programată. 

 

 

Robotul menajer

Prezentat la CES Technology Expo din Las Vegas, acest droid umanoid poate fi o mână de ajutor în casele oamenilor sau în bucătăriile restaurantelor. 

 

 

Promobot/Robo-C, recepţionerul viitorului? 

Promobot este cel mai mare producător de roboţi  autonomi din Europa.

Promobot lucrează în 43 de ţări ca administratori, recepţionezi, promotori, consultanţi şi ghizi.

Robo-C este un robot umanoid care interacţionează cu oamenii, exprimă emoţii şi se conectează la orice serviciu şi aplicaţie. De asemenea, fiecare este dotat cu două braţe pe care le poate mişca.  

Promoboţii ar putea deveni recepţionerii hotelieri ai viitorului. 

Atlas - Robo-Sapiens care ştie să danseze, dar şi să muncească

Atlas este un robot umanoid biped dezvoltat  de compania americană de robotică Boston Dynamics , cu finanţare de la Agenţia SUA pentru Proiecte de Cercetare Avansată pentru Apărare (DARPA).

Acesta poate îndeplini 8 sarcini - să conducă un vehicul utilitar la faţa locului, să depăşească obstacole, să deschidă uşa şi să intre într-o clădire, să urce pe o scară, să folosească un ciocan pentru a lovi un gard, să închidă un robinet, să conecteze un furtun de incendiu la o conductă cu apă. 

Atlas ar putea fi util ca pompier, poliţist, soldat, muncitor în construcţii sau lucrător comercial în viitor. 

Ca reacţie după ce a văzut robotul Atlas în acţiune, Gary Bradski, specialist în inteligenţă artificială, a declarat că „apare o nouă specie, Robo sapiens”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici