- Home
- Tehnologie
- (10.06.2023, 15:04)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sute de protestanţi au participat la o slujbă generată de inteligenţa artificială în Germania
ChatGPT, personificat de un avatar al unui bărbat negru cu barbă pe un ecran uriaş deasupra altarului, a început să predice celor peste 300 de persoane care s-au prezentat vineri dimineaţa la o slujbă experimentală a bisericii luterane generată aproape în întregime de inteligenţa artificială.
Urmărește
4469 afișări
Sursa foto: Mediafax Foto/ AP Photo/Matthias Schrader
Slujba de 40 de minute - incluzând predica, rugăciunile şi muzica - a fost creată de ChatGPT şi Jonas Simmerlein, un teolog şi filosof de la Universitatea din Viena.
"Eu am conceput această slujbă - dar, de fapt, mai degrabă am însoţit-o, pentru că aş spune că aproximativ 98% provine de la robot", a declarat cercetătorul în vârstă de 29 de ani pentru The Associated Press.
Slujba de la biserica AI a fost unul dintre sutele de evenimente organizate în cadrul convenţiei protestanţilor din oraşele bavareze Nürnberg şi Fuerth, învecinate, şi a stârnit un interes atât de mare încât oamenii au format o coadă lungă în faţa clădirii neogotice din secolul al XIX-lea cu o oră înainte de începerea ei.
Convenţia în sine - Deutscher Evangelischer Kirchentag în limba germană - are loc la fiecare doi ani, în timpul verii, într-un loc diferit din Germania şi atrage zeci de mii de credincioşi pentru a se ruga, a cânta şi a discuta despre credinţa lor. De asemenea, ei discută despre afacerile mondiale actuale şi caută soluţii la problemele cheie, care anul acesta au inclus încălzirea globală, războiul din Ucraina - şi inteligenţa artificială.
În acest an, reuniunea se desfăşoară de miercuri până duminică, sub motto-ul "Acum este momentul". Acest slogan a fost una dintre propoziţiile pe care Simmerlein le-a dat lui ChatGPT atunci când i-a cerut chatbotului să dezvolte predica.
Întreaga slujbă a fost "condusă" de patru avataruri diferite de pe ecran, două femei tinere şi doi bărbaţi tineri.
Heiderose Schmidt, în vârstă de 54 de ani, care lucrează în domeniul IT, a declarat că a fost entuziasmată şi curioasă când a început slujba, dar că pe măsură ce aceasta se desfăşura i s-a părut din ce în ce mai neplăcută.
"Nu a existat nicio inimă şi niciun suflet", a spus ea. "Avatarurile nu arătau nicio emoţie, nu aveau niciun limbaj corporal şi vorbeau atât de repede şi monoton încât mi-a fost foarte greu să mă concentrez la ceea ce spuneau."
Simmerlein a declarat că nu intenţionează să înlocuiască liderii religioşi cu inteligenţa artificială. Mai degrabă, el vede utilizarea inteligenţei artificiale ca pe o modalitate de a-i ajuta în activitatea lor de zi cu zi în congregaţiile lor.
Cu toate acestea, slujba experimentală de la biserică a arătat, de asemenea, limitele implementării inteligenţei artificiale în biserică, sau în religie. Nu a existat o interacţiune reală între credincioşi şi chatbot, care nu a fost capabil să răspundă la râsete sau la orice alte reacţii ale credincioşilor, aşa cum ar fi putut face un pastor uman.
"Pastorul este în congregaţie, trăieşte cu ei, îi îngroapă pe oameni, îi cunoaşte de la început", a spus Simmerlein. "Inteligenţa artificială nu poate face acest lucru. Ea nu cunoaşte congregaţia".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe