Tehnologia, soluţie pentru combaterea violenţei domestice. Ce propune compania ID-D

  • Compania ID-D a dat voce victimelor care nu au mai putut vorbi în numele lor.
  • În România, 65% dintre victimele violenţei domestice sunt femei.
  • Prin tehnologia deep fake şi inteligenţa artificială, putem combate violenţa domestică.
Urmărește
271 afișări

Pandemia a adus multe provocări. Pentru majoritatea dintre noi, să fii acasă înseamnă să fii în siguranţă. Dar nu pentru toţi. Numărul telefoanelor şi mesajelor către organizaţiile împotriva violenţei domestice a crescut cu 60% în ultimul an.

Unii au descris situaţia ca fiind o epidemie în umbra pandemiei. Compania israeliană D-ID a dat o voce celor care nu mai puteau vorbi în numele lor. Folosind algoritmi de inteligenţă artificială şi tehnologia deep fake, au reuşit să readucă victimele la viaţă şi să le facă să-şi spună poveştile. Putem combate violenţa domestică cu ajutorul tehnologiei, prin inovare.

„Am fost Michael Sela. În 2019 am fost ucisă de cel care era soţul meu. Asasinul se numeşte Eliran Malul. Astăzi, după ce mi-am pierdut viaţa, vă chem să-mi ascultaţi vocea”, spune Michael Sela, victimă a violenţei domestice.

„Atunci când primim o astfel de imagine, putem transfera cu uşurinţă mişcarea pe acea imagine. Ştim unde sunt punctele de referinţă pe faţă şi cum să facem mişcarea realistă. E nevoie de multă cunoaştere pentru a adăuga imaginii fiecare gest, fiecare tresărire. Putem acum lua orice filmare a unei feţe şi tehnologia noastră o va transfera pe imaginea statică, făcând-o să pară reală, în aşa fel încât să pară că-şi spune propria poveste”, a declarat Matthew Kershaw, vicepreşedinte D-ID.

Lili Ben-Ami este sora uneia dintre victime şi a fost cea care a văzut posibilitatea folosirii acestei tehnologii
în campanii de conştientizare a violenţei domestice. Ea a înfiinţat un forum cu numele surorii ei şi a lansat o campanie şocantă în ţara ei de origine, Israel. Însă pe viitor vrea să extindă acest gen de campanii la nivel mondial.

„Prima dată când am auzit această idee, am luat fotografia surorii mele şi au readus-o la viaţă. Am fost şocată. E foarte greu. De asta are lumea nevoie. Lumea are nevoie să fie şocată. Viziunea mea este zero crime împotriva femeilor şi un ecosistem cu sute şi mii de start-up-uri care să protejeze vieţile femeilor la ele acasă. Putem face asta, putem combate violenţa domestică cu ajutorul tehnologiei, prin inovare”, transmite Lili Ben-Ami, CEO Michal Sela Forum.

Violenţa domestică în România

  • 65% din victimele violenţei domestice sunt femei
  • 32% au fost victime ale hărţuirii sexuale
  • 30% au suferit o formă de violenţă până la vârsta de 15 ani
  • 23% au raportat abuzurile poliţiei
  • Numărul femeilor victime ale violenţei domestice a crescut cu 10% în 2021

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici