- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (21.10.2022, 10:11)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TikTok neagă că ar putea fi folosit pentru a-i urmări pe cetăţenii americani
TikTok respinge acuzaţiile dintr-un raport potrivit căruia o echipă cu sediul în China de la compania mamă ByteDance a plănuit să folosească aplicaţia pentru a urmări locurile în care se află cetăţenii americani.
Urmărește
222 afișări
App Store, captură foto
Gigantul reţelelor de socializare a anunţat pe Twitter că nu a fost niciodată folosit pentru a „ţinti" guvernul american, activişti, personalităţi publice sau jurnalişti, potrivit BBC. De asemenea, firma susţine că nu colectează date precise de localizare de la utilizatorii americani. Aceasta a răspuns la un raport publicat de Forbes potrivit căruia datele ar fi fost accesate fără ştirea sau consimţământul utilizatorilor.
Revista americană de afaceri, care a citat documente, a relatat că ByteDance ar fi demarat un proiect de monitorizare pentru a investiga comportamentul necorespunzător al actualilor şi foştilor angajaţi. Publicaţia a arătat că proiectul, condus de o echipă cu sediul la Beijing, ar fi planificat să colecteze date de localizare de la un cetăţean american în cel puţin două ocazii. Raportul a mai arătat că nu este clar dacă datele cetăţenilor americani au fost colectate vreodată, dar că a existat un plan de a obţine date de localizare de la dispozitivele utilizatorilor americani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Într-o serie de răspunsuri pe Twitter, echipa de comunicare a TikTok a declarat că raportul nu a avut „nici rigoare, nici integritate jurnalistică".
„Forbes a ales să nu includă partea din declaraţia noastră care a infirmat fezabilitatea afirmaţiei sale de bază: TikTok nu colectează informaţii precise de localizare GPS de la utilizatorii din SUA, ceea ce înseamnă că TikTok nu ar putea monitoriza utilizatorii din SUA în modul sugerat în articol", susţin cei de la TokTok.
„Suntem încrezători în sursele noastre şi ne susţinem reportajul", au răspuns cei de la Forbes la solicitarea BBC.
În 2020, o comisie de securitate naţională din SUA a ordonat ByteDance să vândă afacerea americană a TikTok, din cauza îngrijorărilor că datele utilizatorilor ar putea fi transmise guvernului chinez. TikTok a declarat că a mutat informaţiile utilizatorilor americani către serverele de la Oracle, cu sediul în Austin, în luna iunie a acestui an, pentru a rezolva unele probleme de reglementare.
Între timp, TikTok se confruntă cu o amendă de 27 de milioane de lire sterline în Marea Britanie, pentru că nu a reuşit să protejeze confidenţialitatea copiilor care folosesc platforma. Luna trecută, Biroul Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie a constatat că este posibil ca platforma de partajare de videoclipuri să fi prelucrat datele unor minori de 13 ani fără consimţământul corespunzător. Organismul de supraveghere a precizat că încălcarea a avut loc pe parcursul a mai mult de doi ani. Tiktok a contestat concluziile şi a spus că acestea sunt „provizorii".
TikTok este aplicaţia de socializare cu cea mai rapidă creştere din lume şi a fost descărcată de peste 3,9 miliarde de ori.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: VIDEO Viitorul aparţine inteligenţei artificiale? Robotul umanoid Ameca, prietenos şi glumeţ, a ajuns în Dubai
Citește și: James Webb a fotografiat "Stâlpii Creaţiei"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe