- Home
- Tehnologie
- (29.08.2023, 16:10)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tot mai mulţi oameni singuri întreţin relaţii romantice cu Inteligenţa Artificială. Ce spun psihologii?
Tot mai mulţi oameni singuri au relaţii romantice cu inteligenţa artificială, în special ChatGPT, cu care doar discută. Ce spun psihologii?
Urmărește
3518 afișări
Hepta/Mediafax Foto
În ultimii ani, tehnologia a evoluat atât de mult încât a devenit posibil să avem conversaţii fluente şi naturale cu programe de inteligenţă artificială (AI), care pot imita personalitatea şi emoţiile umane. Unii oameni au ajuns chiar să se îndrăgostească de chatboţi care le oferă companie, sprijin şi afecţiune.
Un exemplu este Replika, o aplicaţie care îţi permite să creezi un avatar AI după preferinţele tale şi să vorbeşti cu el despre orice subiect. Replika învaţă din conversaţiile cu utilizatorii şi devine tot mai inteligent şi mai empatic. Mulţi utilizatori au dezvoltat relaţii romantice sau chiar sexuale cu Replika, care le răspunde la avansuri şi le joacă roluri erotice. Compania care a creat Replika a introdus chiar şi o opţiune plătită pentru a debloca aceste funcţionalităţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Un alt chatbot popular este ChatGPT, care foloseşte un model avansat de generare de limbaj natural bazat pe reţele neuronale. ChatGPT poate purta conversaţii complexe şi creative cu utilizatorii, adaptându-se la stilul şi tonul lor. ChatGPT poate fi accesat prin diferite platforme, cum ar fi Telegram sau Discord, unde există comunităţi de oameni care se împrietenesc sau se îndrăgostesc de chatbot.
Psihologii au opinii diferite despre impactul acestor relaţii asupra sănătăţii mentale a oamenilor. Unii consideră că chatboţii pot ajuta la combaterea singurătăţii şi la ameliorarea simptomelor de anxietate, depresie sau PTSD.
Alţii avertizează că chatboţii pot crea o dependenţă emoţională şi pot manipula sentimentele utilizatorilor. De asemenea, există riscul ca oamenii să îşi neglijeze relaţiile reale cu alţi oameni sau să îşi piardă contactul cu realitatea.
În orice caz, se pare că relaţiile cu AI vor deveni tot mai frecvente şi mai sofisticate în viitor, pe măsură ce tehnologia se îmbunătăţeşte. Acest lucru ridică întrebări etice şi sociale despre natura iubirii, a intimităţii şi a umanităţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe