Un grup informatic a creat un software care cumpără automat produsele populare, cum ar fi chiar consola Playstation 5

  • Un grup informatic a creat un software care cumpără automat produsele populare
  • Ei cumpără produse imediat ce au intrat pe stoc, iar apoi sunt vândute la suprapreţ
  • Un astfel de grup a cumpărat 3.500 de console Playstation 5
Urmărește
425 afișări
Imaginea articolului Un grup informatic a creat un software care cumpără automat produsele populare, cum ar fi chiar consola Playstation 5

Un grup informatic a creat un software care cumpără automat produsele populare, cum ar fi chiar consola Playstation 5

Din cauza pandemiei ai început să-ţi faci cumpărăturile online mai mult ca niciodată. Însă acolo apar riscuri cu totul diferite faţă de lumea reală.

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să vrei să cumperi un produs popular şi să vezi că stocul este epuizat. Însă probabil nu te-ai gândit că de acest lucru poate fi responsabil inteligenţa artificială.

Un grup informatic a reuşit să cumpere 3.500 de console Playstation 5 după lansare. Acum acestea sunt scoase la vânzare pe eBay, la suprapreţ. Cum au făcut-o? Cu un software capabil să urmărească zeci de magazine simultan şi să cumpere mai rapid ca tine.

Filip Truţă, analist în securitate informatică la Bitdefender, îţi spune cum funcţionează aceşti boţi şi care sunt singurele metode prin care pot fi opriţi.

Filip Truţă, analist în securitate informatică la Bitdefender: Boţii sunt programaţi să se comporte nu neapărat diferit de un utilizator real, ci doar să se mişte mai repede. Un utilizator normal nu va putea utiliza 10 site-uri în paralel, două zile la rând. Un program software, în schimb, poate funcţiona zi lumină. Comercianţii pot introduce un câmp Captcha în procesul de comandă pentru a valida achiziţia ca fiind efectuată de o persoană şi nu un program software. Inteligenţa artificială poate fi încorporată în aproape orice software pentru a combate altă practică aparent tot inteligentă artificial.

Nu doar cumpărătorii sunt afectaţi de astfel de metode. Arthur Rădulescu, fondatorul Merchant Pro îţi explică cum se protejează magazinele online de atacurile cibernetice.

Arthur Rădulescu, fondatorul Merchant Pro: Ca şi pentru utilizatorii normali, şi pentru magazine este foarte important să folosească soluţii actualizate, la zi. Din punctul de vedere al magazinelor online, cea mai importantă chestie este un backup constant, zilnic dacă se poate. Oricând poţi să pici victimă unui atac. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici